AvtomobilizemNovice

McLaren z dvojim poklonom velikemu Ayrtonu Senni

V Monako bodo pripeljali edinstveno Senno in čudovito obarvana dirkalnika MCL38.

McLaren se spominja 30. obletnice smrti legendarnega Ayrtona Senne, ki je s svojimi dosežki in osebnostjo zaznamoval na svet Formule 1. Virtuoz za volanom je dosegel tri svetovna prvenstva in pet zmag na Veliki nagradi Monaka z McLarnom. V spomin bodo na letošnji dogodek poslali posebej obarvana bolida MCL38, ki ju bosta po stezi v Monaku zapeljala Lando Norris in Oscar Piastri, gledalci so bodo lahko oči napasli tudi na unikatni hiperšportni Senni Sempre.

Poslikava Senne Sempre, ki je nastala v sodelovanju z inštitutom Ayrton Senna, je zgled neprimerljive spretnosti oddelka McLaren Special Operations na področju mojstrstva barvanja in umetelne izdelave. Odlikujejo jo živahne barve v čast Sennovi brazilski dediščini in njegovemu vztrajnemu prizadevanju za odličnost v Formuli 1. Edinstveno barvno kuliso so namenili hiperšportniku Senna, ki je bil prvotno razkrit decembra 2017 kot najbolj ekstremni cestni avtomobil britanske znamke, zasnovan za brezkompromisno zmogljivost na stezi.

Predprodukcijski primerek Senne, uporabljen kot podlaga za projekt Senna Sempre, je imel pomembno vlogo pri potrjevanju zmogljivosti serijskih modelov, prav tako je bil predstavljen na različnih dogodkih, vključno s testno vožnjo za globalne medije v Estorilu, odprtjem tehnološkega centra McLaren Composites s strani vojvode in vojvodinje Cambriške.

Senna Sempre se ponaša z zapleteno karoserijo v mešanici rumene, zelene in modre, barvah brazilske zastave. Inovativna tehnika oddelka MSO združuje barve med seboj, brez da bi prišlo do neželenega mešanja, kar simbolizira hitrost in fluidnost valujoče zastave. V poslikavo so umeščeni tudi oblikovni elementi, ki jih je navdihnila Ayrtonova dirkaška čelada, z zelenimi in belimi obrobami okoli stekla ter zračnikov vetrobranskega stekla.

Ročno poslikane upodobitve Senne na stranskeh, ustvarjene z uporabo podrobnega učinka matrične pike, slavijo njegovo znamenito osebnost. Unikatni stroj krasijo še elementi iz ogljikovih vlaken in po meri izdelana notranjost oblazinjena v rumeni Alcantari z zelenimi perforacijami in podpisom Ayrtona Senne. Pomemben detajl v notranjosti je slavni citat: “Nimam idolov. Občudujem delo, predanost in usposobljenost,” obeležen na pragovih vrat.

Žiga Kolman
foto: McLaren

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button