AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

McLaren vstopa v Extreme E

Specialisti dirkaških stez se podajajo na brezpotja.

McLaren Racing, motošportni oddelek zadolžen za Formula 1 bolide, je za drugo leto napovedal nastop v terenski dirkaški seriji Extreme E. Trenutno se odvija prva premierna sezona atraktivnega tekmovanja po zahtevnem terenu, s katero želijo ponazoriti vpliv klimatskih sprememb in človeškega poseganja na najbolj odročnih lokacijah sveta ter promocijo uporabe električnih vozil. Dirke potekajo na najbolj klimatsko prizadetih območjih, uporabljajo pa zanimive električne buggyje »Odyssey«. Dirkalniki in moštva med prizorišči potujejo na posebej prirejeni odpisani tovorni ladji britanske kurirske službe Royal Mail.

Direktor McLaren Racing, Zak Brown, je že vpleten v Extreme E. Skupaj s partnerjem Andretti Autosports si lastita United Autosports, ki je ustanovil ekipo v otvoritveni sezoni novodobnega segmenta motošporta. V napovedniku je dejal: »Ta novi podvig je skladen z našimi koreninami sodelovanja v različnih kategorijah, inovativnosti in hrabrosti. Extreme E utira nova pota v avtomobilskem športu kot dobra spodbuda za soočanje z nekaterimi največjimi svetovnimi izzivi danes in v prihodnosti.«

»Vstop McLarna, pomembnega simbola na najvišjem nivoju dirkaških in avtomobilskih inovacij, je velika potrditev, da je naše delo že v prvih dveh dirkah prve sezone pustilo velik pečat v motošportu,« je povedal Aljendro Agag, direktor Extreme E. McLarnovo novo ekipo bo sestavljalo obstoječe osebje izven programa Formule 1 in nekateri dodatni specialisti. Vsa moštva v Extreme E uporabljajo enake električne buggyje s 550 KM, McLarnov pa bo brez dvoma zelo oranžen.

Žiga Kolman
foto: McLaren

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button