AvtomobilizemNovice

McLaren razmišlja o Formuli E

McLaren naj bi podpisal morebitno udeležbo v 2022/23 sezoni Formule E.

V seriji Formule E bi lahko v prihajajočih sezonah videli McLarna, Britanci so podpisali sporazum, ki jim zagotavlja mesto v karavani, če bi se zanj odločili. McLarnov oddelek Applied s Formulo E že nekaj let sodeluje kot dobavitelj baterijskih sklopov, a se ta pogodba s prihodom tretje generacije »Gen 3« dirkalnikov naslednje leto zaključi. Njihovo vlogo bo prevzel Williams Advanced Engineering, McLaren Racing pa bo imel proste roke za začetek tekmovanja.

Med drugim bosta prosta mesta sprostila Audi in BMW, ki se s koncem letošnje sezone poslavljata iz električne formule. Idealna priložnost, da svoje zmožnosti pokaže tudi McLaren. Zak Brown, direktor McLarnove dirkaške veje je dejal: »Že dalj časa pozorno spremljamo Formulo E in njen napredek ter usmeritev v prihodnosti. Priložnost izbire morebitnega vstopa, skupaj z zaključkom pogodbe dobavitelja McLaren Applied s FIO ob koncu druge generacije dirkalnikov, nam daje potreben čas za odločitev, ali je Formula E primerna za McLaren, kot bodoča tekmovalna platforma.«

Naslednja generacija Formul E Gen 3 bo prinesla ogromno novitet, posledično zna bit sezona precej zanimiva. Nova pravila določajo lažje in močnejše električne bolide, poleg tega bodo lahko dirkači med postanki polnili baterije z močjo do 800 kW.

Žiga Kolman
foto: FIA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button