AvtomobilizemNovice

McLaren razkriva Arturo Trophy

VIDEO: Dirkalnik v segmentu GT4, ki zmore znatno več.

V kolikor ne sledite vsem McLarnovim potezam, potem vam lahko v uvodu pojasnimo, da je model Artura nekakšna zamenjava za nekoč vstopni McLarnov model 570S – čeprav Britanci tovrstnemu tolmačenju ne prikimavajo.

Kakorkoli, Artura Trophy je nadalje različica za merjenje moči v dirkaškem segmentu GT4, čeprav ni vezana na vse predpise o skladnosti v tem vzdržljivostnem razredu. Sledite? Artura Trophy je GT4 dirkalnik snet z verige. Njen twin-turbo V6 agregat zmore 577 KM, vse FIA GT4 omejitve so odstranjene in avtomobil sam je odet v zmogljivejši aerodinamični paket. Gre torej za vozilo bližje GT3 segmentu, ki pa ga z vgradnjo zgoraj omenjenih »vajeti« spravite v predpise karavane GT4.

In čemu torej predpisi za udeležbo na vzdržljivostnih dirkah? V izogib nadvladi posamezne znamke ali celo vozila. Zato so pri McLarnu za prihodnjo sezono ustvarili lastno tekmovanje s petimi dogodki in identičnimi Arturami Trophy iz katerih so odstranili vse zavore za GT4 bonton – vse z namenom športnega obračuna med dirkači! Gentlemansko bi zapisali v angleško-slovenskem izrazu. Spodaj si lahko ogledate predviden koledar prireditev z lokacijami ter svež napovednik …

Datum v letu 2023

Dirkališče

Država

2. – 4. junij

Paul Ricard

Francija

30. junij – 2. julij

Misano

Italija

27. – 30. julij

Spa-Francorchamps

Belgija

1. – 3. september

Hockenheim

Nemčija

29. september – 1. oktober

Barcelona

Španija

Blaž Likovič
foto: McLaren

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button