AvtomobilizemNovice

McLaren GT po prenovi kot GTS

Britanski proizvajalec športnih avtomobilov je prenovo namenil najbolj uporabnemu superšportniku.

McLaren predstavlja osveženega športnika GT, ki je ob prejemu številnih novosti doživel tudi spremembo imena. Novi GTS ohranja vse lastnosti predhodnika, znanega po združevanju zmogljivosti superšportnih avtomobilov z udobjem in praatičnostjo GT-jev. GTS še naprej predstavlja popolno izbiro za daljša potovanja, brez izgube skoraj dirkaške dinamike za volanom.

GTS je zasnovan na obstoječi monokok šasiji MonoCell II-T iz ogljikovih vlaken in se ponaša z izjemno nizko maso le 1.520 kilogramov. Z odličnim razmerjem moči in mase 418 KM na tono je vodilni v svojem segmentu, kar vsekakor poskrbi za neprimerljivo izkušnjo. Za pogon še naprej skrbi zadaj sredinsko nameščeni 4-litrski V8 s podporo dveh turbopolnilnikov, ki ustvari 635 KM in 630 Nm navora, kar se v številkah zmogljivosti pretvori v pospešek do stotice v 3,2 sekunde ter najvišjo hitrost 326 km/h.

Novi GTS vizualno ohranja elegantne zunanje linije modela GT, vendar dodaja manjše izboljšave, vključno s preoblikovano podobo sprednjega odbijača z večjimi zračnimi odprtinami, večje so zračne odprtine na zadnjih blatnikih, več zunanjih podrobnosti je izdelanih iz lahkotnih ogljikovih vlaken, ki podarjajo dirkaški duh znamke McLaren. Glede na svojo superšportno zasnovo GTS vseeno ponuja uporaben prtljažnik za potniško kabino s 420-litri prostornine, do katerega se dostopa skozi spredaj nameščena steklena prtljažna vrata po celotni dolžini. V kombinaciji s 150-litrsko shrambo v nosu se pohvali z nazivom najbolj praktičnega superšportnika na trgu.

Notranjost ohranja kombinacijo zmogljivosti in razkošja, saj jo odlikujejo visokokakovostni materiali ter opcijski okrasni elementi iz ogljikovih vlaken. Notranjost razvaja s športnimi sedeži v usnju Nappa Comfort, 10,25-palčnimi digitalnimi merilniki pred voznikom, 7-palčnim osrednjim info-zabavnim zaslonom na dotik in ambientalno osvetlitvijo. GTS je po prenovi na voljo z razširjeno paleto karoserijskih barv, vključno z novimi možnostmi, kot so zelena mantisa, modra tanzanit, ledeno bela in ekskluzivna siva lava.

Žiga Kolman
foto: McLaren

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button