AvtomobilizemNovice

McLaren Elva še z vetrobranskim steklom

Fiksna sprednja šipa Elvi doda 20 kilogramov.

McLaren je ekskluzivnega superšportnika Elva opremil z vetrobranskim steklom, ki bo na voljo srečnim 149 kupcem. Sprva so nameravali izdelati 399 primerkov, kasneje so serijo omejili na 249, lanskega septembra pa na 149 avtomobilov. Cena še ni razkrita, a Elva brez sprednje šipe je ocenjena na 1,6 milijona evrov, brez prištete personalizacije oddelka McLaren Special Operations.

Čeprav je bila izvedenka z vetrobranskim steklom zasnovana za doseganje zakonskih omejitev nekaterih zveznih držav v ZDA, bodo lahko bolj zaprt kokpit izbrali vsi kupci, ki jim sprednje steklo bolj ustreza kot Active Air Management sistem. Pri Elvi brez šipe sistem AAMS usmerja zrak skozi nos avtomobila proti zadnjima izboklinama, kar ustvari nekakšen zaščiten kokon. Pri obeh oblikah Elve ne bomo našli strehe ali stranskih stekel, je pa tista z vetrobranskim za 20 kilogramov težja, vendar še vedno pod 1.300 kilogramov.

Na sredini britanskega superšportnika najdemo poznan prisilno polnjenj 4-litrski V8 motor z 815 KM in 800 Nm navora. Moč se preko sedemstopenjskega dvosklopčnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par, kar Elvo do stotice požene v vsega 2,8 sekundah oziroma 6,8 sekundah do 200 km/h. Še vedno impresiven pospešek je zaradi dodatnega zračnega upora za 0,1 sekunde daljši od tistega pri standardni Elvi.

Žiga Kolman
foto: McLaren

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button