AvtomobilizemNovice

McLaren 720S z videzom Senne GTR za le 15 tisočakov

Rešitev za tiste, ki si stežka privoščijo McLarna ultimativne serije.

Kaj storiti, če si močno želite McLarna Senna GTR, a vaša denarnica ne podpira nakupa 1,2 milijonske dirkaške zveri? Odgovor tiči v predelavi cenejšega avtomobila z dodatki karoserije »body kit«, kar so pripravili pri ameriškem podjetju DarwinPro. Vašega (še vedno dokaj dragega) superšportnika McLaren 720S preobrazijo v dostopnejšo kopijo Senne GTR.

Paket predelave zunanjosti Se2GTR v zameno za 15 tisoč evrov prinaša nov sprednji odbijač, stranske pragove, zadnji difuzor in ogromno krilce. Sprednji odbijač zajema še nekaj sprememb pokrova prtljažnika. Res je pod vsem karbonom še vedno navaden 720S, vendar lahko resnično pohvalimo stopnjo podobnosti s Senno. Manjkajo nekateri bistveni elementi, kot so strešni zračnik in zajemi zraka na zadnjih bokih, a za takšno ceno bolje skoraj ne gre.

Čeprav uradnih podatkov še ni, lahko pričakujemo rahlo zmanjšanje zmogljivosti 720S v ravni črti, bi pa lahko aerodinamika poskrbela za več oprijema v zavojih. Osnovnega McLarna 720S sicer poganja 4-litrski V8 z dvema turbinama z močjo 710 KM in 770 Nm navora, opazno manj kot 825 vrancev in 800 Nm navora pri Senni GTR. Pospešek do stotice se zvrti v 2,9 sekundah, najvišja hitrost znaša 341 km/h.

Žiga Kolman
foto: DarwinPRO

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button