AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Mazda RX-7 iz franšize Hitri & drzni išče novo garažo

To je edina RX-7 v prvih dveh delih filmske serije.

V ponudbi dražbene hiše Mecum smo našli precej interesantno štirikolesno reč, saj svojega novega lastnika išče prav posebna Mazda RX-7. Je namreč en in edini primerek, ki se je naokoli podil v prvih dveh delih filmske franšize Hitri in drzni.

Vozilo je sestavil Eddie Paul in je en izmed petih vozil, ki jih je v prvem delu vozil Dominic Toretto. Nato so jo ustvarjalci nekoliko prilagodili akcijskim kadrom v drugem delu z naslovom 2 Fast 2 Furious, od takrat pa so za njeno dobro blagostanje in delovanje odšteli nekaj manj kot 40 tisočakov.

Vozilo je sevda polno posebnosti, začenši z zunanjo House of Kolor Ultra Orange Pearl karoserijsko barvo z Orange Julius polepljenjem. Odeta je v Versus karoserijski kit z J-Spec pokrovom motorja, da izpuha z ognjem niti ne omenjamo.

Še najmanj nadgrajen je njen pogon kjer brni originalni Mazdin 1,3-litrski rotirajoči agregat z 256 KM in 294 Nm navora, ki je uparjen z ročnim petstopenjskim menjalnikom. Notranjost nudi rdeče-črne Sparco dirkaške sedeže, trikrak dirkaški volan in tipke za »nitro kontrolo«. Če bi si tvorsten voz poželeli, potem obiščite dražbo Mecum Auctions’ Indy, ki se bo odvila med 12. in 20. majem, vendar še pred tem pripravite zajeten kupček cvenka. Organizatorji namreč pričakujejo končno vrednost med 165 in 230 tisočaki, v kolikor pa si poželite klasične RX-7, jih širom Starega kontinenta najdete kar nekaj za bistveno nižji znesek.

Blaž Likovič
foto: Mecum

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button