AvtomobilizemNovice

Mazda MX-5 na steroidih

Predelovalec BBR GTi je za igrivo malčico iz dežele vzhajajočega sonca pripravil dva paketa nadgradnje.

Uspešno avtomobilsko podjetje iz Brackleyja, ne govorimo o Mercedesovi Formula 1 ekipi, le nekaj metrov stran od prej omenjenega se ukvarja s predelovanjem igrivih športnih malčkov z dežele vzhajajočega sonca. BBR GTi, kot se imenujejo mojstri predelovalci, so predstavili dva nova paketa nadgradenj za aktualno generacijo MX-5.

Podjetje izkušnje nabira že od osemdesetih let prejšnjega stoletja, vse pridobljeno znane so sedaj udejanjili pri ND generaciji Mazde MX-5. Pripravili so dva paketa povečanja moči z Rotex kompresorjem, ki v stopnji ena ali Stage One zmogljivost 2-litrskega štirivaljnika povzdigne na 228 KM in 271 Nm navora. Dodatna konjenica je poskrbela za skrajšanje pospeška do stotice iz 7,3 na 5,3 sekund. Drugi paket Stage Two dodaja bolj odprt izpušni sistem s pomočjo katerega moč zraste na 253 KM in 298 Nm navora, pospešek pa je skrajša še za dve desetinki.

Navdušeni kupci se lahko dodatno odločijo za Forge Motorsport vmesni hladilnik (intercooler), ki skrbi za optimalne delovne temperature ob najzahtevnejših razmerah. Pri BBR so izvedli obsežno razvojno testiranje obeh paketov nadgradenj za MX-5, od preizkusov na valjih, do testov v realnih razmerah na cesti in stezi. Rezultat je par kompresorjev z visoko vzdržljivostjo, precejšnjim dodatkom zmogljivosti in to na zanesljiv način.

Vgradnja obeh paketov naj bi bila izredno enostavna, seveda če imamo v žepu nekaj odvečnih evrskih bankovcev. Začetni Stage One je ocenjen na 4.466 evrov brez vgradnje in 5.498 z vključenim delom. Pri Stage Two sta ceni postavljeni pri 6.186 oziroma 7.447 evrih. Če vas skrbi garancija, BBR ponuja kar 12 mesečno jamstvo.

Žiga Kolman
foto: BBR GTi

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button