AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Max-Out študija tudi v fizični obliki!

VIDEO: Nissanov futuristični brezstrešnik ne živi le v digitalnem okolju

Nissanov koncept Max-Out, ki ga Japonci predstavljajo v okviru dogodkov Nissan Futures, pravzaprav ni novost, saj smo ga že spoznali pred dobrim letom dni – takrat le v digitalni podobi. Da očitno ima potencial priča pred dnevi razkrita fizična oblika študije, ki vam jo serviramo v spodnjem videu.

Max-Out je retro-futuristični dvosedežni kabriolet v skupini križancev, ki dobro brišejo mejnike med zaenkrat še klasičnimi avtomobilskimi segmenti. Max-Outa po besedah Japoncev izražajo elementi kot so »psihadelični« interaktivni pokrovi platišč, plavajoča armaturna plošča in svetleči volanski obroč oziroma krmilo. Tehničnih podatkov o vozilu ni bilo, vendar če se ozremo v prvotno digitalno premiero, potem lahko nadalje zapišemo, da je Max-Out opremljen s štirikolesnim pogonom, nizkim težiščem in zavidljivimi voznimi lastnostmi.

Kot že omenjeno, je Nissan v okviru serije dogodkov pod skupnim imenom Nissan Futures na kupu zbral strokovnjake s področja umetne inteligence v vozilih, elektrifikacije in upravljanja z energijo – skupaj želijo ustvariti prihodnost električnih vozil.

Blaž Likovič
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button