AvtomobilizemNovice

Maseratija Ghibli in Levante v posebni preobleki FTributo

Maserati se z ekskluzivno serijo FTributo poklanja prvi voznici Formule 1, Marii Teresi De Filippis.

Leta 1958 se je Marii Teresi De Filipis kot prvi ženski dirkačici za volanom Maseratija 250F, uspelo kvalificirati za dirko v Formuli 1. Pri Maseratiju menijo, da je letošnje leto pravi čas za obeležitev posebnega mejnika, z ekskluzivno serijo športne limuzine Ghibli in SUV-ja Levante. Oba nosita embleme FTributo, unikatno zunanjo podobo in zanimive podrobnosti.

Častna izvedenka FTributo bo na voljo v dveh karoserijskih barvah, in sicer oranžni Arancio Devil po navdihu vzdevka Marie Terese »she-devil« ter sivi Grigio Lamiera. Oba modela so posadili na sveža 21-palčna platišča z oblikovanjem Titano pri Ghibliju in Anteo pri Levanteju. V primeru izbire oranžne barve, so platišča kontrastno siva z nekaj modrine na robu platišča, FTributo emblemih in trizobem logotipu. Grigio Lameria prinaša črna platišča in živo oranžne podrobnosti.

Barvna kombinacija se nadaljuje v notranjosti, kjer je črno usnjeno oblazinjenje privzdigujejo oranžno-modri šivi in FTributo logotipi na naslonih. Pri izbiri naravno obarvanega usnja so elementi sredinske konzole, armaturne plošče in vrat izdelani iz ogljikovih vlaken. Maserati ni podal podatka o številu izdelanih primerkov, a obljubljajo izredno omejeno serijo, prav tako niso razkrili izbire motorjev. Ghibli in Levante sta trenutno na voljo z 2-litrskim štirivaljnim beninskim motorjem, 2-litrskim V6 ali V8 zverjo pri različicah Trofeo. Ker FTributo izvedenki nista oboroženi z agresivno karoserijo, gre pričakovati enega izmed šibkejših pogonov.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button