AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Maserati v St. Moritz s svojimi cestnimi ikonami

Dvodnevni butični dogodek bo minil v znamenju sijočega trizoba.

Zadnji februarski vikend se je v švicarskem smučarskem letovišču St. Moritz nabrala pisana druščina ekonomsko dobro stoječih ljubiteljev štirikolesnikov. Odvil se bo namreč mednarodni salon Concours of Elegance, na katerem se navadno družijo avtomobilski entuziasti, zbiratelji in seveda znani iz sveta zabave.

Tam bo tudi Maserati, ki bo s seboj pripeljal močno zgodovinsko zasedbo, ki bo pomenljivo izkazovala bogato zgodovino italijanske prestižne znamke. Tako bodo tam obiskovalcem na ogled postavljeni modeli kot so Maserati 420M/58 Eldorado, enosedežni dirkalnik za dirko 500 milj Monze v letu 1958, klasični Maserati 3500 GT v Touring izvedbi ter nenazadnje še legendarni Maserati Mistral, ki je v davnem letu 1963 utrdil tradicijo poimenovanja vozil po vetrovih.

Seveda naši zahodni sosedje niso pozabili na aktualno floto, kateri bo nedvomno poveljeval prvi povsem električni model Granturismo Folgore, kateremu ob bok se bodo postavili še zmogljivi Granturismo Trofeo, posebni SUV Grecale v ekskluzivni različici Fuoriserie ‘Mission from Mars’ ter dirkalno usmerjeni MC20 Cielo.

Blaž Likovič
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button