AvtomobilizemNovice

Maserati v novo leto na robu EU s posebno serijo Levanteja in Ghiblija

Trizoba SUV in limuzina v posebni Sportivo preobleki, vendar le za Britance.

Apeninski trizob po imeni Maserati je v upanja polno leto 2021 vstopil s predstavitvijo dveh novih sklopov opreme Sportivo in Sportivo X, ki ju je že možno izbrati v SUV modelu Levante ali limuzinskemu Ghibliju. Pri obeh le v primeru najbolje oboroženih različic, kar pri Levanteju pomeni V6 agregat s 350 KM oziroma hibridni pogon s 330 KM pri Ghibliju. Sportivo oziroma še bolj razkošen sklop Sportivo X prinašata tako športne kot udobnostne dobrote na visokem nivoju.

Obe vozili bosta na voljo v treh ekskluzivnih karoserijskih odtenkih, in sicer Grigio Maratea sivi, Blu Emozione modri in Nero Ribelle črni. Dodana jim bodo posebna 20-palčna lita pri Sportivo oziroma 21-palčna kovana platišča v primeru doplačila za sklop Sportivo X. V ambientu pričakujte brušen aluminij, lesene dekorativne elemente, obilico usnja in zares veliko udobju podrejenih rešitev, ki so normalno na voljo le za doplačilo. Serijsko bo vgrajen tudi najsodobnejši multimedijski sistem MIA (Maserati Intelligent Assistant), ki dopušča precej osebne prilagodljivosti.

Za Maseratijev model Ghibli Sportivo Edition boste morali »odkartati« 73 evrskih tisočakov, medtem ko Levante Sportivo Edition zahteva skoraj 80 tisočakov. V primeru nadgradnje v izvedenko Sportivo X dodajte še desetaka pri vsakem. In ne pozabite, le za britanski trg z volanskim obročem na desni strani.

Blaž Likovič
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button