AvtomobilizemNovice

Maserati odkriva fotografije prototipnega Grecale

Dražilne fotografije nam pobliže prikazujejo novega Maseratijevega SUV-ja.

Počasi se bliža premiera Maseratijevega tekmeca Porscheja Macan, italijanska znamka pa nam predhodno razkriva prve dražilne fotografije. Grecale, Levantejev manjši brat, bo križanec srednjega razreda s tremi pogonskimi sklopi, klasičnim, hibridnim in električnim.

Grecale bo svojo prodajno pot začel prihodnje leto, fotografije pa nam izdajajo, da ne bo predstavil novega oblikovnega jezika, vendar se bo nanašal na oblikovne elemente ostalih obstoječih modelov. Zadek novinca deluje kot skrčena izvedenka Levanteja, s podobnimi prtljažnimi vrati, difuzorjem in štirimi izpušnimi cevmi. Pod površjem se skriva zasnova sorodne Alfe Romeo Stelvio, vendar s pridobitvijo novega 3-litrskega twin-turbo V6 motorja iz MC20 superšportnika. Številke zmogljivosti ostajajo skrivnost, sicer novi Nettuno motor zmore 630 KM in 730 Nm navora, kar bodo pri Grecaleju zmanjšali.

Maserati bo v sklopu načrta elektrifikacije ponudil tudi popolnoma električen pogonski sklop, za katerega vemo, da bo uporabljal 800-voltno tehnologijo baterije in podpiral hitro polnjenje z močjo do 300 kW. Most med dvema ekstremoma bo predstavljala paleta elektrificiranih pogonov, kot je 2-litrski turbo bencinar z blago-hibridno pomočjo.

Italijani so si z Grecalejem postavili veliko zahtevnih ciljev, imel naj bi najvišjo maksimalno hitrost med vsemi SUV-ji, najboljše pospeške in najboljše krmiljenje ter prostornost v svoji konkurenci. Ambiciozen Maserati načrtuje tudi boj z nemškimi proizvajalci v tehnologiji, med drugim obljubljajo najboljše ozvočenje v razredu. Grecale bodo izdelovali v tovarni Cassino, obogateni z 800 milijonsko finančno injekcijo za pripravo proizvodnje.

Žiga Kolman
foto: Maserati

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button