AvtomobilizemNovice

Maserati MC20 Notte: ekskluzivni temačni italijanski superšportnik

Omejena izdaja Maseratija MC20 za 50 izbrancev.

Maserati predstavlja omejeno serijo svojega superšportnega modela MC20, ki slavi dirkaško zgodovino znamke. Edicija Notte, ki je na voljo le v 50 primerkih, odraža mistično moč teme, saj ima matirano zunanjost “nero essenza” in matirane podrobnosti iz belega zlata. Dizajn, ki je nastal v sodelovanju z nekdanjim svetovnim prvakom serije GT1, Andreo Bertolinijem, je poklon Maseratijevi dirkaški dediščini.

Italijanski športnik se ponaša z motorjem V6 Nettuno, 20-palčnimi mat črnimi platišči v obliki ptičje kletke s poudarki iz belega zlata in črno obarvanimi zavornimi čeljustmi. V notranjosti MC20 Notte ponuja črno-sive športne sedeže iz alkantare s kotrastnimi rumenimi šivi, športni volan z vložki iz ogljikovih vlaken in edinstveno kovinsko spomonskoploščico. Maseratijev program prilagajanja Fuoriserie, kar v italijanščini pomeni “izdelan po meri”, je namenjen ustvarjanju individualnih mojstrovin po željah strank.

Predstavitev je obeležena s kratkim filmom, v katerem nastopata globalni ambasador znamke David Beckham in Andrea Bertolini ter prikazujeta preobrazbo MC20 Notte v nočno dirkalno čudo. Omejena izdaja je zdaj na voljo po vsem svetu, prihodnji lastniki pa bodo uživali v Maseratijevi vožnji na dirkališču, ki uteleša vznemirljivost tega ekskluzivnega modela.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button