AvtomobilizemNovice

Maserati Levante Hybrid: Pri trizobu širijo elektrifikacijo

Ghiblijev hibridni pogon tudi za večjega Levante.

Maserati predstavlja novega hibridnega Levante, ki pa ni tisto kar bi pričakovali. Žal bo na pravo elektrifikacijo potrebno počakati do prihoda superšportnega MC20. Čeprav se nov pogonski sklop Levanteja oklicuje za hibrida, gre v resnici za blago-hibriden sistem, brez velike baterije ali elektromotorja. V bistvu so si pogon sposodili iz nedavno predstavljenega Ghiblija, katerega sestavljata 2-litrski turbinsko podprt štirivaljnik in 48-voltni mehki hibridni sistem, s skupno močjo 330 KM ter 450 Nm navora.

Hibridna polovica motorja sestoji z majcene baterije, eBooster sistema, ki turbini pomaga pri nižjih vrtljajih in zaganjalnega generatorja namesto alternatorja. Nov štirivaljnik je po podatkih 24 kilogramov lažji v primerjavi s starim V6, blago-hibridna asistenca pa poskrbi za enak občutek zmogljivosti.

Za razliko od limuzinskega Ghiblija je Levante štirikolesno gnan, vendar se lahko vsa moč prenese na zadnji kolesni par, na sprednjega pa do 50 odstotkov. Pospešek do stotice se odvije v natanko šestih sekundah, poraba in emisije pa so v primerjavi s starim šestvaljnikom zmanjšane za 20 odstotkov. Med drugim Maserati z veseljem poudarja, da Levante Hybrid ni prejel nobene umetne ojačitve zvoka.

Ker je hibridni Levante del osvežitve za leto 2021, so ga polepšali z novo mrežo maske, spremenjenim svetlobnim zapisom zadnje osvetlitve in prenovljenim 8,4-palčnim informacijskim zaslonom v notranjosti. Dodali so še nov paket opreme GT z veliko kromiranih okraskov, sicer pa hibrida krasijo modro obarvani elementi in prešitje sedežev.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button