AvtomobilizemNovice

Maserati GT2 se vrača v serijo Fanatec GT2

Trizobi letos stavijo na uspehe kar treh dirkalnikov.

Maserati bo na dirkališču Paul Ricard v uvodnem krogu letošnje edicije evropske serije Fanatec GT2 pustil svoj pečat. V tem prestižnem prvenstvu, rezerviranem za avtomobile razreda GT2, bodo tekmovali trije dirkalniki Maserati GT2, dva pod okriljem ekipe LP Racing in tretji v okrasju ekipe TFT Racing. Maserati se tako vrača na legendarni dirkališče po udeležbi na zadnji dirki lanske sezone  v Franciji.

Maserati GT2, katerega poganja zmogljivi 3-litrski V6 Nettuno podprt z dvema turbunama, obljublja izjemno moč na stezi. Zasnovan je za dirkalne navdušence in dirkško gospodo, saj združuje brezhibno vodljivost in adrenalinsko navdušenje. Novi GT2 z najsodobnejšo tehnologijo in prefinjeno mehaniko priča o Maseratijevi dirkaški dediščini ter zavezanosti avtomobilskem športu.

Giovanni Sgro, vodja dirkaškega oddelka Maserati Corse, je izrazil ponos, da bodo v prvenstvu nastopili kar trije primerki Maseratija GT2, in poudaril njihovo zavezanost doprinosu izjemnih izdelkov na dirkaške steze. Pred dirko je Maserati Corse napovedal strateško sodelovanje s podjetjem Shell za vozila v razredu GT2, kar poudarja njuno skupno strast do inovacij.

Po dirki v Paul Ricardu bo Maserati GT2 sodeloval v celotni sezoni evropske serije Fanatec GT2 Powered by Pirelli, ki bo tekmovalce popeljala v Misano, Spa-Francorchamps, Hockenheim, Monzo in Barcelono. Serija GT2 je odlična platforma s pomočjo katere bodo italijanski trizobi predstavili svoje dirkaške sposobnosti in izvrstne izdelke, kot je MC20, tako na stezi kot na cesti.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button