AvtomobilizemNovice

Maserati Grecale SUV prihaja šele naslednje leto

Globalna kriza pomanjkanja polprevodnikov upočasnila prihod novega Maseratija.

Maserati sporoča žalostno novico, da bomo čisto novega SUV-ja Grecale, uradno spoznali šele prihodnje leto, saj je zaradi globalnega primanjkljaja polprevodnikov razvoj precej upočasnjen. Ti problemi pestijo celotno avtomobilsko industrijo in tako onemogočajo prihod novih ter izdelavo marsikaterega obstoječega modela.

»Zaradi pomanjkanja polprevodnikov, nam omejena proizvodnja nebi omogoča pravilno reagirati na pričakovano globalno povpraševanje,« pravijo predstavniki Maseratija. Kompaktni športni terenec je namreč del velikega načrta, ki naj bi prerodil legendarno italijansko znamko, začeli so že s prečudovitim MC20 superšportnikom.

Grecale, kot številni Maseratiji poimenovan po močnem mediteranskem vetru, bo svojo proizvodnjo doživel v FCA-jevem Cassino sestavljalnem obratu, kjer že izdelujejo Alfo Romeo Stelvio. V tovarno nameravajo v bodoče vložiti okoli 800 milijonov evrov, s čimer bodo pripravili vse potrebno za popolnoma električno različico Grecaleja, del cilja elektrifikacije, kamor bosta spadala tudi neslišni različici MC20 in Quattroporte.

Grecale je v začetku letošnjega leta vstopil v program obsežnih cestnih, dirkaških in brezpotnih testov, začeli so tudi s preizkušanjem naprednih tehnoloških sistemov, predvsem na področju povezljivosti ter umetne inteligence. Kljub na začetku omenjenem primanjkljaju, Maserati brez počitka razvija in testira vse potrebno, za pravočasen prihod v prodajne salone.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button