AvtomobilizemNovice

Maserati GranCabrio Trofeo: šestvaljna simfonija in veter v laseh

Novi GranCabrio sprva kot Trofeo, kasneje tudi kot električni Folgore.

Italijanski trizobi predstavljajo najnovejšo mojstrovino GranCabrio, ki osnovo nove generacije GranTurisma krepi z zložljivo streho, kar bo nudilo še več užitka v prihajajočih pomladnih dneh, ob izvrstni zvočni spremljavi zmogljivega šestvaljnika Nettuno. GranCabrio bo sprva na voljo v najmočnejši izvedbi Trofeo, kasneje pa se verjetno obeta tudi električna različica.

Največja zanimivost novega GranCabrio Trofeo je brez dvoma navit 3-litrski V6 podprt s parom turbopuhal, ki ustvari 550 KM in 650 Nm navora, kar ga do stotice izstreli v dobrih treh sekundah ter preko meje 300 km/h. Za prenos moči na vsa štiri kolesa z možnostjo izklopa sprednje osi, skrbi osemstopenjski samodejni menjalnik. Za poglobljeno vozno izkušnjo in užitek v simfoniji bo poskrbela zložljiva platnena streha, ki jo je mogoče pospraviti v samo 14 sekundah ter do hitrosti 50 km/h. V notranjosti je dovolj prostora za udobno potovanje štirih potnikov.

Čudoviti GranCabrio je v celoti izdelan v Italiji in s svojim slogom izžareva mešanico elegance ter surove moči, kar je bilo nekoč značilno za prehodne modele, hkrati se poklanja Maseratijevi bogati zapuščini, ki sega vse do modela 3500 GT iz leta 1959. Večina zunanje podobe sledi smernicam kupejevskega brata, kot standardno pa je izvedba Trofeo opremljena z 20-palčnimi platišči spredaj in 21-palčnimi zadaj, sledila bosta dostopenjša modela Modena ter Folgore.

V notranjosti sta najpomembnejša razkošje in umetelna izdelava, pri čemer kakovostni materiali s pozornostjo do podrobnosti povečujejo užitek v vožnji. Najsodobnejša tehnologija prinaša napreden info-zabavni sistem, znotraj katerega so vključeni tudi upravljanje strehe in sistem za pomoč vozniku za povečano varnost. Za toplotno in akustično udobje skrbi izolirana mehka streha na voljo v petih barvah, prav tako k večjem udobju v hladnejših dnevih prispeva grelnik za vrat z nastavljivimi stopnjami intenzivnosti. Za dodatno krepitev užitkov lahko kupci svojega GranCabria opremijo z vetrno zaporo, ki izboljšujejo aerodinamiko in zmanjšujejo turbulence v kabini.

GranCabrio je harmonična mešanica brezčasnega sloga, inovativne tehnologije in brezkompromisne zmogljivosti. Uteleša Maseratijev etos doseganja popolnega ravnovesja med estetiko in funkcionalnostjo, hkrati poskrbi za nepozabno vozno doživetje, značilno za znamko trizobov. Prihod na trg se bo verjetno zgodil v drugi polovici letošnjega leta, kako globoko v denarnico bo potrebno seči pa še ni znano, a cena bo zagotovo presegala 226 tisočakov, kolikor stane kupejevski Trofeo.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button