AvtomobilizemNovice

Maserati Ghibli in Levante z jubilejno serijo F Tributo

Omejena serija F Tributo obeležuje Maseratijevo dirkaško zapuščino.

Pri trizobu predstavljajo posebno serijo dveh popularnih modelov Levante SUV-ja in limuzinskega Ghiblija, imenovano F Tributo, ki se poklanja dirkaški zgodovini italijanskega podjetja. Oba avtomobila prejmeta unikatni barvi karoserije in nekaj skladnih kozmetičnih popravkov.

Ghibli in Levante F Tributo sedita na novih 21-plačnih črnih platiščih, za katerimi se skrivajo rumeno obarvane zavorne čeljusti, na sprednjem kolesnem loku je nova označba, vse skupaj povezujeta Rosso Tributo in Azzurro Tributo odtenka karoserije. Obe barvi se močno naslanjata na dirkaško zapuščino podjetja, namreč rdeča je precej podobna tisti na njihovem prvem dirkalniku Tipo26 iz leta 1926, s katerim je Alfieri Maserati osvojil zmago na dirki Targa Florio. Modra barva se navezuje na domače mesto Modena, saj na zastavi uporabljajo podoben odtenek, prav tako se rumene zavorne čeljusti ujemajo z nosom Fangievega 250F dirkalnika.

V notranjosti sta Ghibli in Levante oblečena v črno usnje s kontrastnimi šivi v rdeči ali rumeni barvi. Levante je standardno opremljen z 8,4-pačnim informacijskim zaslonom, Ghibli se pohvali z večjo 10,1-palčno enoto. Pri obeh bo pod motornim pokrovom v primeru opreme F Tributo brnel 3-litrski turbo bencinski V6 motor v dveh stopnjah zmogljivosti, osnovni s 350 KM in 500 Nm navora, močnejši z oznako S bo nudil 430 KM ter 580 Nm navora. Na prihod v prodajne salone in razkritje cen bo potrebno še nekoliko počakati.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button