AvtomobilizemNovice

Manthey Racing s svojo magijo nad novim Porschejem 911 GT3

Porsche specialisti Manthey Racing predstavljajo svoj prvi paket nadgradenj za novega 911 GT3.

Morda najbolj cenjeno ime v svetu predelav Porschejev predstavlja svoj prvi komplet nadgradenj za aktualno 992 generacijo modela 911 GT3. Manthey Racing, iz območja Nürburgirnga (dirkaške meke), je pripravil paket, s katerim bo novi GT3 z lahkoto opravil z zeleno pentljo.

Manthey Racing se je v zadnjih nekaj letih močno usidral v svetu motošporta in na področju prenosa tega znanja na serijske Porscheje. V dobrem zadnjem letu so nas navdušili z bliskovito različico GT3 RS, nabrušenim Caymantom GT4 in GT4 Clubsport. Verjetno najbolj znamenit pa ostaja 911 GT2 RS MR, s katerim so v razredu cestno legalnih avtomobilov na Nordschelife podrli absolutni rekord.

Podobno rekordno nastrojeno taktiko so ubrali pri izpiljenju novega GT3, ki je prejel štiri smerno nastavljivo vzmetenje, lahka OM-1 platišča in izboljšane zavore, za konstantno obrabo. Pozabili niso na boljo aerodinamiko, kamor spadajo novo krilce pod sprednjim odbijačem, zadnji difuzor, karbonsko krilce in zadnja »aerodiska« na platiščih.

Obsežno testiranje ne novinec kakopak prestajal na domačem zelenem peklu, čeprav poudarjajo, da so veliko preizkušali tudi na klasičnih cestah, saj so želeli ohraniti odlične vozne lastnosti na običajnih poteh oziroma na poti do dirkališča. »Pri paket izboljšav za model nove generacije je vedno poseben dogodek, zelo smo ponosni, da lahko predstavimo končen rezultat,« pravi Nicolas Raeder, direktor Mantey Racinga.

Med natančnimi testnimi vožnjami je nova generacija 992 GT3 z Nordschelifom opravila 17 sekund hitreje od predhodnika. Precej impresiven rezultat, obenem že težko pričakujemo, kaj bo zmogel enak avtomobil z dodatnimi popravki Manthey paketa. Pri Mantheyu pravijo, da jim je novi otrok mojstrov iz Weissacha predstavljal izredno zahtevno nalogo. Že tako vrhunskemu športniku so morali izboljšati lastnosti na dirkališču, brez da bi oskrunili njegov osnoven DNK.

Z zmogljivostjo in videzom novega GT3 Manthey Racing so izredno zadovoljni. Cena Manthey paketa dobrot zaenkrat še ni znana, bodo pa lahko prvi kupci svoje prejeli že v drugi četrtini leta 2022. Še dodatna prednost Manthey predelav pa je ohranitev tovarniške garancije.

Žiga Kolman
foto: Manthey-Racing

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button