AvtomobilizemNovice

Manthey-Racing je pripravil paket izboljšav za Porscheja Cayman GT4

Kdor si želi bolj dirkaško nastrojenega 718 GT4, naj se zglasi pri Manthey-Racing.

V svetu Poschejev se je nemški predelovalec Manthey-Racing močno zasidral kot prvo ime, kamor popeljemo svojega konjička, če ni dovolj hiter. Skoraj vsak bencinski navdušenec je seznanjen z njihovo različico rekordnega 911 GT2 RS MR, katerega čas na zeleni pentlji Norschleife v razredu cestno legalnih avtomobilov ostaja nepremagan.

Če vzamemo to za merilo, bi morale izboljšave pri 718 Caymanu GT4 poskrbeti za nepopisne vozne užitke, saj že standardni GT4 navduši vsakogar, ki sede za volan. Tako kot pri GT2 RS Manthey ni posegel v pogonski sklop, ostaja 4-litrski atmosferski šestvaljni bokser s 420 KM in 420 Nm navora. Dovolj za pospešek do stotice v 4,4 sekundah in doseg maksimalne hitrosti 304 km/h.

Manthey je raje svojo magijo pustil na področju dinamike, namenili so mu novo nastavljivo vzmetenje primerno za uporabo na stezi, nove zavorne obloge z močnejšim ugrizom in lahka kovana aluminijasta platišča. Lotili so se tudi popravkov aerodinamike z dodatnimi zakrilci, med drugim so sprednje zajeme zraka zaščitili z novo mrežo. Manthey je med razvojem izvedel veliko testov na različnih dirkališčih, da bi bil rezultat čim bližje perfekciji.

Žiga Kolman
foto: Manthey-Racing

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button