AvtomobilizemNovice

Mansoryju tudi Aston Martin ni svet

Nemška predelava Astona DBX bo marsikaterega purista zbodla v oči.

Vsi ljubitelji elegantne britanske znamke prosim poglejte stran, saj vas bo Mansoryjeva predelava njihovega prvega SUV-ja popolnoma šokirala. Kot kaže pred kreativnimi prsti nemškega predelovalca ni varen prav noben avtomobil, še posebej ne tisti izredno zmogljivi.

Enako velja za prvo pravcato predelavo Aston Martina DBX, ki kriči »poglejte me« iz vseh zornih kotov. Brez dvoma nam najprej v oči pade močno poširjena karoserija (bodykit) z aerodinamičnimi dodatki iz kovanih ogljikovih vlaken – poglobljen sprednji odbijač, stranska pragova in zadnji difuzor. Prvi seženj dopolnjujejo še gromozanska 24-palčna platišča in karbonske reže pokrova motorja ter zunanji ogledali iz enakega materiala.

Vse to se odvije še preden pristopimo do zadka, kjer ni le en, temveč kar dva velika »spojlerja« in sredinsko nameščen zaključek izpuha. Na tej točki kar zmanjka besed, očitno so imeli snovalci čisto proste roke, ali pa so želeli kar se da užaliti puriste.

Obsežni predelavi pa ni utegnil niti pogonski sklop, s čimer se takšna groteskna zver nekoliko odkupi. Poznani AMG-jev 4-litrski V8 je sedaj podprt z večjima turbopolnilnikoma, ima novo nadzorno enoto, izboljšano hlajenje in bolj odprt izpušni sistem, kar prinaša zdravih 800 konjskih moči in 1.000 Nm navora. Čisto nepotrebno, a zelo dobrodošlo, saj se po Mansoryjevi magiji DBX do stotice požene v 3,8 sekundah in doseže najvišjo hitrost 325 km/h.

Za nameček so se lotili še notranjosti, pri razstavnem primerku oblečeni v črno usnje s kontrastnimi zelenimi površinami in bodečimi zelenimi šivi ter perforacijo. Ste zdržali pogledati prav vse fotografije? Kakorkoli, takšna predelava bo brez dvoma namenjena le petičnežem, z debelo denarnico in vprašljivim okusom.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button