AvtomobilizemNovice

Mansory se je lotil novega Mercedesa SL

Pri Mansoryju so zaključili program individualizacije za novo generacijo Mercedesa SL.

Kratica SL pri Mercedesu že skoraj 70 let pomeni sanje na štirih kolesih in z vsako izmed osmih generacij so predstavili novo stopnjo udobja ter voznih užitkov. Ker pri Mansoryju verjamejo, da standardno ni nikoli dovolj, so pripravili sveženj nadgradenj za najnovejšega SL ion obsežen program individualizacije.

Ekskluziven »widebody« program s poširjeno karoserijo, je na voljo za vse različice novega SL R232, saj so želeli dodatno poudariti njegovo eleganco, vendar s precej nastopaško noto. Kot pričakovano, je celotna zunanjost obogatena s komponentami iz ogljikovih vlaken. Iz lahkotnega materiala so izdelali agresivno podobo sprednjega odbijača z velikimi zračnimi odprtinami, novo masko, stranska pragova, ohišji zunanjih ogledal in zadnji odbijač s poudarjenim difuzorjem. Iz karbona so prav tako izdelali nov pokrov motorja in zadnje krilce. Kupcem so na voljo posebna platišča iz lahke litine tipa FY.5 in FD.15 dimenzij 21 palcev spredaj te 22 palcev zadaj. Glede na želje lahko izberejo športno ali elegantno podobo s klasičnimi pokrovi.

Skladno z ostalimi programi individualizacije, je tudi za Mercedesa SL odprta možnost spremembe notranjosti z oblazinjenjem v najkakovostnejše usnje v različnih odtenkih, s kontrastnimi šivi ali napisi Mansory, okrasne površine so lahko izdelane iz karbona in aluminija. Glavna prednost Mansoryjevih mojstrovin je brez dvoma nadgradnja motorja, za Mercedesa SL v izvedbi AMG, sta na voljo dva paketa. Osnovni z oznako P720 moč 4-litrskega twin-turbo V8 motorja poveča na 720 KM in 1.000 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 3,4 sekundah ter najvišjo hitrost 325 km/h. Večji paket P850 prinaša 850 KM in 1.150 Nm, kar skrajša poskok do stotice na 3,2 sekundah, najvišja hitrost znaša 332 km/h. Oba imata skupno pridobitev novega glasnejšega izpuha s štirim zaključnimi cevmi zadaj.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button