AvtomobilizemNovice

Mansory se je lotil najmočnejše “S klasse”

Prestižna limuzina se lahko do stotice požene v manj kot treh sekundah.

Nemški ustvarjalec neverjetnih prestižnih umetnin na kolesih Mansory, je pripravil celovito preobrazbo najmogočnejšega Mercedesa razred S. AMG S63 E Performance po predelavi dviguje zmogljivost že tako mogočnega hibridnega pogona in postavlja nova merila v moči ter ekskluzivnem udobju.

Preoblikovanje karoserije vključuje izboljšavo celotne aerodinamike, s čimer je opazen napredek tudi na področju videza. Ključno vlogo igrajo sestavni deli iz ogljikovih vlaken, vključno z novim sprednjim odbijačem, stranskimi loputami in lahkim pokrovom motorja z dodatnimi dovodi zraka. Karbonski stranski pragovi prispevajo k nastopaški podobi, medtem ko zadnje krilce in zadnji odbijač z difuzorjem povečata potisk k tlom. Prefinjena notranjost sledi Mansoryjevemu natančnemu pristopu, ki omogoča prilagajanje vseh mogočih sestavnih delov z najkakovostnejšim usnjem. Kupci lahko izberejo posamezne barve šivov, razen karbonske vložke, športni volan iz karbonskega usnja, talne preproge in komplet aluminijastih stopalk z logotipi Mansory.

Mercedes-AMG S 63 E Performance izpod rok Mansoryja sedi na novih kovanih 22-palčnih platiščih FD.15, ki poudarjajo tako estetiko kot zmogljivost. Pod motornim pokrovom so inženirji moč 4-litrskega bi-turno V8 znatno povečali na 880 KM in 1.490 Nm navora. Pospešek do stotice se sedaj odvije v pičlih 2,8 sekunde, kar luksuzno limuzino uvršča med superšportnike, najvišja hitrost pa znaša 320 km/h.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button