AvtomobilizemNovice

Mansory P9LM EVO 900: ko novi 911 Turbo ne zadošča

Nemški mojstri so celovito predelali 911 Turbo in ga okrepili z 900 konjiči.

Porsche 911 Turbo, ki slovi že skoraj 50 let, je osvojil srca ljubiteljev športnih avtomobilov širom sveta. Predstavlja utelešenje visokozmogljivega superšportnega avtomobila, primernega za vsakodnevno uporabo in nekakšen vrhunec serije 911.

Nemški predelovalec Mansory je tokrat pripravil najbolj drzno predelavo na osnovi 911 Turbo, katerega je dirkaška legenda Walter Röhrl označil za »najboljši športni avtomobil na svetu«. P9LM EVO 900 bo sprva na voljo kot kupe, kmalu pa tudi kot kabriolet. Mansoryjevi mojstri pri tej predelavi niso spustili prav nobene podrobnosti in uporabili le najboljše materiale. Drastično preoblikovana karoserija ima elemente iz lahkih kovanih ogljikovih vlaken, ki niso zgolj estetski, temveč skrbijo za izboljšano aerodinamiko in zmanjšan tlak. Osupljiv videz dodatno popestri še možnost izbire dvotonske karoserije.

Sprednji del P9LM EVO 900 se ponaša s povečanimi odprtinami za dovod zraka in preoblikovanim spodnjim robom odbijača, kar zagotavlja večji pretok zraka v hladilni sistem. S strani opazimo izrazite pragove, kolesni loki pa s karbonskimi odprtinami za prezračevanje in razširitvami spominjajo na svet motošporta. Zadaj so namestili novi difuzor, preoblikovani zadnji odbijač in zložljivi zadnji spojler, ki s skupno močjo ustvarijo večjo potisno silo k tlom. Zadnjo estetiko dopolnjuje močan izpušni sistem s tremi cevmi.

V zadku ostaja nameščen zmogljiv 3,8-litrski šestvaljni bokserski motor podprt z dvema turbinama, ki po predelavi premore kar 900 KM in 1 050 Nm navora, (serijsko 650 KM in 800 Nm). Za krotenje konjenice skrbijo bliskovit osemstopenjski dvosklopčni menjalnik, štirikolesni pogon in novo razvito Mansory vzmetenje.

Notranjost ni nič manj impresivna od zunanje podobe, saj je prejela prenovljen volan v kombinaciji karbona in usnja, prilagodljivo usnjeno oblazinjenje ter okrasne površine iz karbona. Kupci lahko izbirajo med različnimi barvami, vzorci in možnostmi šivanja, praktično je pri konfiguraciji meja le nebo. Mansory P9LM EVO 900 bo kot pričakovano izdelan v omejenem številu, ekskluzivnosti bo sledila tudi zasoljena cena.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button