AvtomobilizemNovice

Mansory Gronos Coupe EVO C: kupejevski razred G s samomorilskimi vrati

Nemški predelovalec Mansory predstavlja novo neverjetno kreacijo na osnovi Mercedesa razred G, ki s svojim norim oblikovanjem kar bode v oči. Nekateri se morda še spomnite lanskoletne predelave Mansory G63 P900 Speciale Edition UAE, s pretirano barvito notranjostjo, tokrat so pri spremembi kabine stopili korak nazaj, vendar so močno preoblikovali zunanjost s kupejevsko preobrazbo in samomorilskimi vrati.

Kar zadeva predelavo zunanje podobe, sta si oba izdelka na osnovi Mercedes-AMG G63 precej podobna, namreč imata ujemajočo namrščeno sprednjo masko in divje odbijače, veliko zadnje strešno krilce, pokrov motorja z velikimi zračnimi odprtinami ter presežke ogljikovih vlaken. Največja razlika se je odvila pri vratih, saj je Gronos Coupe EVO C dvovratni kupe, z zadaj nihajnim odpiranjem. Prav tako je novinec odet v posebno fluidno kromirano karoserijsko barvo in sedi na 24-palčnih platiščih s sredinskim pokrovom.

Mojstri pri Mansoryju niso spregledali področja zmogljivosti, saj so 4-litrskem V8 motorju z dvema turbinama namenili najmočnejši paket predelave. Po nadgradnji proizvede kar 900 KM in 1.200 Nm navora, kar se preko devetstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Številke zmogljivosti so kljub aerodinamiki opeke impresivni, namreč pospešek z mesta do stotice se odvije v 3,3 sekundah, najvišja hitrost znaša 250 km/h.

Pogled v notranjost razkriva razkošen prostor odet v najkakovostnejše belo usnje, z unikatnim prešitjem in ogromno okrasnih površin iz ogljikovih vlaken. Zadnja potnika se bosta lahko razvajala v dveh električno nastavljivih individualnih sedežih. Za češnjo na vrhu torte poskrbijo zlato obarvane tipke in obrobe instrumentov ter napisi »Mansory« všiti v naslone sedežev. Za razvoj paketa predelave so inženirji porabili več kot leto in pol, izdelati nameravajo osem primerkov, kupci pa lahko po želji izberejo tudi okrepljeno oklepno različico.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button