AvtomobilizemNovice

Mansory G63 P900 Special Edition UAE: Ko ob pogledu v notranjost zabolijo oči

Briljantna predelava ali oskrunitev terenske legende?

Nemški predelovalec Mansory predstavlja novo stvaritev, ki bo ljubitelje avtomobilov ločila na dva bregova. Tiste, ki se jim zdijo takšne obsežne spremembe (predvsem v notranjosti) noro privlačne in druge, ki se jim zdi to pretirano in meji na neokusno oskrunitev legendarnega modela.

Predstavljamo vam torej divjo predelavo Mercedesa-AMG G63 z imenom P900 Special Edition UAE, s katero obeležujejo 50. obletnico obstoja Združenih Arabskih Emiratov, čeprav vijolično-rumena barvano kombinacijo notranjosti hitreje povežemo z Los Angeleško košarkarskim klubom Lakers.

Kakorkoli, gre za močno predelanega razred G v najbolj zmogljivi obliki AMG 63 s 4-litrskim twin-turbo V8 motorjem, ki po Mansoryjevem poigravanju proizvede mogočnih 900 konjskih moči in 1.200 Nm navora. Kljub dodani zmogljivosti je najbolj prodirajoča ravno predelava notranjosti, čeprav tudi zunanjost s številnimi karbonskimi aerodinamičnimi dodatki in zajetnimi platišči pritegne veliko pozornosti.

Seveda notranjosti posebne izvedenke odete v presežke usnja v kombinaciji vijolične in gorčično rumene ne gre spregledati, obenem pa kaže na to, da pri predelavah resnično ni meja, tudi če presegajo vse meje okusnega. Kaj pa menite vi? Je Mansory končno šel korak predaleč ali je najnovejša kreacija skladna z njihovim renomejem?

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button