AvtomobilizemNovice

Mansory F9XX Tempesta Celeste: Ferrari SF90 z mogočno konjenico in atraktivno aerodinamiko

Ko bliskoviti Ferrai SF90 ni dovolj.

Vsakič znova ugotavljamo, da pri nemškem predelovalcu Mansory nimajo občutka za nežnost in neprepoznavnost, saj vsake toliko predstavijo nov izdelek, ki pomika meje okusnega. Zadnji član divje družine je superšportni Ferrari SF90 preobražen v noro zver, ki izstopa iz povprečja in skriva zajetno konjenico.

Novega F9XX Tempesta Celeste, kar dobesedno pomeni nebeški vihar, se bodo razveselili le trije kupci na svetu, prav vsak primerek pa bo izdelan po njihovih zahtevnih željah. Tako rekoč gre za tri edinstvene primerke. Za viharno polovico F9XX bo poskrbel zmogljiv pogonski sklop, katerega središče zastopa 4-litrski twin-turbo V8, le da po predelavi proizvede 980 KM in 980 Nm navora (standardno 780 KM in 800 Nm). Skupaj s podporo treh elektromotorjev je sistemska moč odmerjena pri mogočnih 1.100 KM, dovolj za doseg stotice v zgolj 2,4 sekundah in najvišje hitrosti 335 km/h.

Nebeško plat lahko pripišemo oblikovni preobrazbi, ki ni ravno elegantna, temveč športno nastrojena z različnimi aerodinamičnimi dodatki iz kovanih ogljikovih vlaken. Spremembe so doletele tudi podvozje z novimi tršimi vzmetmi, sveža so izredno lahkotna kovana platišča dimenzij 21 palcev spredaj in 22 palcev zadaj. Pozabili niso niti na notranjost, v celoti preoblečeno v najkakovostnejše usnje, na voljo v neskončnih barvah, razprostrto tudi na najmanjše kotičke in celo talne obloge, okrasne površine pa so ponovno izdelane iz karbona.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button