AvtomobilizemNovice

Manhartova interpretacija klasičnega BMW 2002 tii

Bavarska mojstrovina z veliko Alpina dodatki.

Nemški predelovalec Manhart, s sedežem v Wuppertalu, širi oddelek obnovljenih in izboljšanih klasičnih avtomobilov. Njihov najnovejši projekt je BMW 2002 tii, predhodnik serije 3. Klasiko iz obdobja šestdesetih let, znano po uspehih v motošportu, zlasti pri Alpini, so natančno obnovili in dodali nekaj svoje magije.

V osrčju tega BMW-ja 2002 tii bije 2-litrski vrstni štirivaljni atomsferski bencinski motor M10 različice Alpina A4, z enim plinskim sistemom in kolektorjem. Motor podprt z novim športnim filtrom proizvajalca K&N, zdaj proizvaja impresivnih 200 KM in 215 Nm navora, kar je znatno povečanje od standardnih 130 KM ter 178 Nm.

Za obvladovanje povečane moči se avtomobil ponaša z zavornim sistemom iz serije E21 323i in vzmetenjem znamke KW, kar prav tako prinaša izboljšano vozno dinamiko. Za večjo togost so namestiliše dodatne okačitve podvozja, medtem ko 16-palčna platišča Alpina, obuta v širše pnevmatike zagotavljajo boljši oprijem na cesti. Poudarjeno nastopaško držo prinašajo razširjeni blatniki in podaljški kolesnih lokov v slogu Alpine.

Karoserija je odeta v čudovito Agave zeleno barvo, ki jo dopolnjujejo svetlo zelene in srebrne dekorativne črte ter napisi Alpina. V notranjosti so sedeži opremljeni z ujemajočimi se črtami v zeleni in modri barvi, voznik ter sopotnika pa sedita na Manhartovih športnih sedežih Scheel, zadaj pa za dodatno varnost skrbi delna Clubsport varnostna kletka. Manhartova obnova BMW-ja 2002 tii združuje zgodovinski šarm s modernimi elementi, zaradi česar je izstopajoča klasika idealna za puristične avtomobilske navdušence.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button