AvtomobilizemNovice

Manhartov vražji Golf GTI

Pri Manhartu so se končno lotili predelave novega Golfa GTI. Končni izdelek izgleda hudičevo dobro.

Specialisti nemškega predelovalskega podjetja slovijo po tem, da k projektom pristopajo celostno. Tudi Golfa GTI osme generacije so ozaljšali od zunaj navznoter, paket pa seveda vključuje tudi “navijanje” 2.0-litrskega motorja.

S kombinacijo črne karoserije z rdečimi detajli na velikih, 19-palčnih črnih, propelerskih platišč, bi težko udarili mimo. Na Golfa GTI so privijačili še nekaj novih karoserijskih dodatkov, izstopa predvsem velik difuzor na zadnjem delu, kjer se bohotijo tudi veliki zaključki izpušnega sistema. Golfa so postavili na športno vzmetenje znamke H&R in ga v primerjavi s serijskim avtomobilom, spustili za 40 milimetrov nižje k tlom. Na zanimiv način so popestrili tudi notranjost. V stropno oblogo so namestili cel kup LED diod, ki ponoči ustvarijo učinek zvezdnega neba.

Na računalniško enoto motorja so priklopili njihov hišni modul, ki zmogljivost motorja poveča na 290 KM in 425 Nm navora. Golf GTI sicer iz tovarne zapelje z 245 KM in 370 Nm navora. Na željo naročnika bodo pri Manhartu zamenjali tudi zavore in celoten izpušni sistem.

Rok Rabič
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button