AvtomobilizemNovice

Manhartov BMW X3M za deset srečnih kupcev

Komur 510 konjev pri BMW X3M ne ustreza, naj pohiti z nakupom unikatne Manhart predelave.

Dandanes se iz vseh koncev vrstijo takšne in drugačne predelave, vse več pa je brutalno zmogljivih SUV-jev ali športnih križancev, kot so denimo divje Brabusove predelave Mercedesov GLC ali GLE s preko 800 konjiči. Se hitro vprašamo, kdo sploh kupuje takšne avtomobile, potem pa izza ovinka pridirja Manhart s privlačno predelavo novega BMW X3M.

Razlika je, da so se pri tem nemškem predelovalcu odločili izdelati vsega 10 primerkov modela MHX3 600. Številka 600 naj bi ponazarjala zmogljivost pogonskega sklopa, a temu ni tako. Pri Bavarcih je znano, da nekoliko omilijo uradno moč svoji modelov, tako je tudi pri Manhartu, saj naviti X3M zmore 635 KM, kot Competition osemvaljniki višjih razredov. To številko so inženirji dosegli z nadgradnjo nadzorne enote motorja in vgradnjo prosto pretočnega izpušnega sistema iz nerjavečega jekla.

Predelave ni doživel le 3-litrski šestvaljnik pod motornim pokrovom, ampak so tudi kozmetično popestrili zunanjost, a ne preveč pretirano kot nekateri drugi. Iz ogljikovih vlaken so izdelali zunanji ogledali, spodnji del srednjega odbijača, difuzor in volan v notranjosti. Vse skupaj dopolnjujejo 30 mm znižano podvozje in zajetna 22-palčna platišča, zanimivo sposojena pri Alpini.

Pravcata zver mar ne? Na to kaj Manhart MHX3 600 zmore v realnosti, bo potrebno še nekoliko počakati, da na dan pricurlja kak posnetek. Menite da bi jih morali izdelati več kot samo deset?

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button