AvtomobilizemNovice

Manhartov BMW serije 8 brez strehe in s 710 konji

S pomočjo nemškega predelovalca boste s svojim M850i švignili mimo pravega M8.

Vsak racionalen avtomobilist se verjetno strinja, da ima BMW M8 Competition kabriolet s 625 KM dovolj zmogljivosti, da osupne še tako zahtevne voznike. Obstajajo seveda izjeme, ki jim takšna moč ne zadostuje in se zato obrnejo k različnim predelovalcem. V primeru bavarskih strojev imajo velikokrat pravi odgovor pri Manhartu, kar ponovno dokazujejo s predelavi MH8 700 Cabrio.

Gre za brezstrešnega bojevnika z močjo večjo od polnovrednega M modela, čeprav svoje življenje začne kot bolj omiljeni M850i. Pod motornim pokrovom velikega kruzerja domuje 4,4-litrski V8, ki po skrbnem delu inženirjev lažje zadiha s pomočjo dveh večjih turbopolnilnikov, za uravnavanje pa poskrbi nova nadzorna enota motorja. Rezultat je kabriolet s kar 710 konjskimi močmi in 925 Nm navora. Pospeški in najvišja hitrost še niso objavljeni, a že standardni M850i potrebuje do stotice le 4 sekunde.

Na seznamu novitet so se znašli še novi hladilniki zraka, zmogljivejši športni filtri, glasnejši izpuh iz nerjavečega jekla in nadgradnja menjalnika za kljubovanje dodatne moči. Zavorni sistem ostaja popolnoma standarden, z izjemo zlato obarvanih čeljusti, so pa nove vzmeti za 30 mm znižanje podvozja.

Zunanja podoba je bila deležna klasičnega tretmaja z dodajanjem elementov iz ogljikovih vlaken na sprednjem in zadnjem odbijaču, manjšega zadnjega krilca ter namestitvijo 20-palčnih kovanih platišč.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button