AvtomobilizemNovice

Manhart z omejeno serijo predelanih Giulij Quadrifoglio

Večinskim predelavam nemških težkokategornikov sledi tudi italijanska lepotica.

Pri avtomobilskih ljubiteljih je Alfa Romeo visoko zapisana znamka, številni obožujemo eleganco avtomobilov iz celotne zgodovine in nabrušene izpeljanke s štiriperesno deteljico. Med modernejšimi produkti je tudi Giulia Quadrifoglio, bliskovita štirivratna limuzina, ki navduši prav vsakogar ki sede za volan.

Športna Giulia v standardni obliki premore prijetnih 510 konjskih moči, a ker to ni dovolj, so pred kratkim predstavili posebni seriji GTA in GTAm z več aerodinamike ter seveda moči – 540 KM. Ker gre za omejeno edicijo, so nekateri izpadli iz liste, kar je izkoristil nemški tuner Manhart in pripravil še zmogljivejšo obliko Giulie Quadrifoglio.

Predstavlja se Manhart QV 600, katerega 2,9-litrski twin-turbo V6 po pridobitvi nadgradenj turbine, Stage 3 reprogramiranja in novega REMUS izpuha zmore kar 653 KM in 790 Nm navora. Za nameček so namestili še novo športno vzmetenje in zajetna 20-palčna lahka platišča.

Teh posebnih Giulij QV 600 nameravajo izdelati le 10, prvi izmed njih pa je že naprodaj za zasoljenih 119.500 evrov. Je vredno ali je bolje počakati na Giulio GTA iz druge roke?

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button