AvtomobilizemNovice

Manhart SL 700 R: strupeni SL Roadster s 707 KM

Ko AMG SL 63 ni dovolj, na pomoč priskoči nemški Manhart.

Mercedes je še ne tako daleč nazaj predstavil novo generacijo modela SL, ki v najbolj strupeni izvedenki nima več dodatka AMG, temveč je postal del skupine Mercedes-AMG. Morda se to ne zdi tako pomembno, vendar s to potezo mojstri iz Affalterbacha poudarjajo športno naravnanost osme generacije SL-a. To so prepoznali tudi pri predelovalcu Manhart in predstavili paket nadgradenj.

Nastal je divji Manhart Sl 700 R Limited, ki osnovo Mercedes-AMG SL 63 4Matic+ popelje v nove višave zmogljivosti in ekskluzivnosti. Pod pokrovom še vedno ostaja 4-litrski V8 podprt s parom turboponilnikov, vendar zavoljo izboljšanega hlajenja, novega zračnega filtra in spremenjene nadzorne enote premore 707 KM ter 935 Nm navora. Številčnejša konjenica v sodelovanju z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom poskrbi za pospešek do stotice v manj kot treh sekundah in najvišjo hitrost krepko preko meje 300 km/h, za vzporedno bučno zvočno spremljavo pa poskrbi športni izpuh, zaenkrat dovoljen le izven evropske unije.

Zunanjost Manhartovega SL-a krasi prepoznavna črna z zlatimi dekorativnimi elementi, na vseh štirih koncih so nameščena nova kovana platišča podjetja mbDESIGN, s premerom kar 22-palcev. Zadaj se skrivajo standardne zavore, vendar s čeljustmi z napisom Manhart. Seveda to ni vse, po željah strank lahko pripravijo še izdatnejši aerodinamični paket, močnejše zavore in spremenjen vzmetenje. Enako velja za notranji ambient, ki je pri predstavitvenem modelu standarden, po zahtevah pa prevlečen v nove materiale in barve. Takšen Manhart SL 700 R bo na voljo le desetim izbrancem, kar potrjuje tudi oznaka Limited v imenu.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button