AvtomobilizemNovice

Manhart razkriva pakete nadgradnje za bavarska G80 M3 in G82 M4

V kaj se bosta prelevila neskromna limuzina in kupe?

Že res, da se aktualna bavarska trojka in štirica z oznako športnega oddelka M šele odpravljata v uradne BMW prodajne salone, kar pa nemškemu tunerju Manhart ni ovira pri predstavitvi še bolj nabritih izvedenk. Kako so si torej nadgrajena G80 M3 in G82 M4 zamislili pri Manhartu?

Poimenovali so ju MH3 600 oziroma MH4 600, oba primerka pa temeljita na serijskih Competition izvedenkah. Naj spomnimo, da serijska M3 in M4 z dodatkom Competition zmoreta 510 KM in 650 Nm navora, kar nikakor ni malo. Pri nemškem tunerju pa so se zaprli v delavnico in kočna MH3 in MH4 navili na kar 620 KM in 750 Nm navora. To jim je uspelo po nadgradnji 6-valjnega agregata, optimizaciji izpušnega sistema ter vgradnji t.i. Manhartovega MHtronik Powerbox-a, ki nadzoruje celotno delovanje pogona. Slednjega si lahko omislite tudi pri M3 oz. M4 brez dodatka Competition, vendar se kočna zmogljivost takšnega nemškega športnika ustavi pri 590 KM.

Na kratko lahko še dodamo, da so Nemci poskrbeli tudi za zlovešč in aerodinamično optimiziran videz obeh bavarcev, ki so ju obuli v domača kovana platišča v izmeri 21 palcev. Čedna črno-zlata kombinacija, kajne?

Blaž Likovič
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button