AvtomobilizemNovice

Manhart MH4 GTR II: ko nabrušeni BMW M4 CSL ni dovolj

Manhartova predelava redkega BMW-ja M4 CSL.

Pri nemškem predelovalcu Manhart nikoli ne počivajo, zdi se, da vsak mesec predstavijo novo divjo umetnino. Tokrat razkrivajo nov model z udarno oznako GTR (Gran Turismo Racing), ki vedno prinaša nekaj zanimivega, pri Manhartu pa s tem označujejo najbolj spektakularne stvaritve. Prvi takšen model je temeljil na prejšnji generaciji M4 (F82), novi je seveda zasnovan na aktualnem modelu G82, vendar ne v standardni, temveč izvedenki CSL omejeni na 1.000 primerkov.

Manhart je torej v roke vzel kar redko serijo M4 CSL in jo s tradicionalnim pristopom spremenil v divjo zver. Za osnovo lahko uporabijo tudi M4 Competition, vendar CSL že v osnovi ponuja večjo zmogljivost, kar so dodatno okrepili z novo nadzorno enoto motorja in manj zadušen izpušni sistem iz nerjavečega jekla, kar je moč 3-litrskega bi-turbo šestvaljnika potisnilo do 702 KM ter 880 Nm navora. Skladno z večjo zmogljivostjo pogona, je na voljo nadgradnja zavor z močnejšim ugrizom.

MH4 GTR II paket predelave med drugim prinaša vizualne spremembe v obliki znižanega podvozja z nastavljivimi H&R vzmetmi, 20-palčnih kovanih platišč in seveda aerodinamičnih karoserijskih elementov iz ogljikovih vlaken. Mednje spadajo pokrov motorja z večjimi zračnimi režami, poglobljen sprednji odbijač z raznimi krilci, znižana stranska pragova, izrazit zadnji difuzor in manjši spojler na robu prtljažnih vrat. Za nameček lahko kupci izberejo nastopaško črno karoserijsko barvo z rdečimi črtami in poudarki.

Kot pri vsaki Manhartovi predelavi, so tudi v okviru MH4 GTR II na voljo nadgradnje notranjosti v obliki Clubsport varnostne kletke, štiritočkovno vpetih varnostnih pasov in tepihov, obenem stranke ob nakupu prejmejo unikatno karbonsko čelado, za varno obiskovanje dirkaških stez.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button