AvtomobilizemNovice

Manhart MH4 600: predelani BMW M4 z diskretno silhueto

Elegantno nasprotje običajnih Manhartovih izdelkov.

Manhartove predelave v večini primerov najprej povežemo z nastopaškim videzom, velikimi platišči, karoserijskimi dodatki iz ogljikovih vlaken in okrasnimi nalepkami. Ker takšne predelave, ki pritegnejo preveč pozornosti niso za vsakega avtomobilskega navdušenca, so pripravili nekoliko bolj umirjen paket za BMW-ja M4, v obliki MH4 600.

Z novo kreacijo na osnovi kupejevskega M4 Competition vpeljujejo bolj prefinjeno podobo, brez raznih aerodinamičnih elementov in brez značilnih Manhartovih platišč. Namesto tega, so MH4 600 posadili na zlato-bronasta kovana platišča Styling 1000 M iz BMW-jeve M Performance zbirke dodatkov, ki merijo 20 palcev spredaj in 21 palcev zadaj. Iz enakega programa so tudi spodnje krilce sprednjega odbijača in karbonska stranska pragova, medtem ko sta sprednji ledvički ter zadnji difuzor izdelek nemškega predelovalca. Čeprav je zunanjost malenkost spremenjena, je notranjost ostala povsem originalna.

Najpomembnejši del predelave se je zgodil pod pokrovom motorja, kjer so okrepili zmogljivost 3-litrskega šestvaljnika podprtega z dvema turbinama. S standardnih 510 KM in 650 Nm navora so moč povzdignili na 635 KM ter 780 Nm navora, kar je pospešek do 200 km/h skrajšalo na samo 10,5 sekunde, z vmesnim pospeševanjem od 100 do 200 km/h opravi v 6,42 sekunde. Nobena predelava takšnega kova ni popolna brez primerne zvočne spremljave, zato so MH4 600 opremili z izpušnim sistemom iz nerjavečega jekla in zaključek s štirim cevmi premera 100 mm, po želji odetimi v ogljikova vlakna. Kupci bodo lahko izbirali tudi med dvema paketoma optimizacije vzmetenja, z osnovnimi znižanimi vzmetmi podjetja H&R ali zamenjavo celotnega sistem vključno z blažilniki proizvajalca KW. Rezultat ni le boljši videz zaradi zmanjšane oddaljenost od tal, temveč tudi izboljšana vozna dinamika.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button