AvtomobilizemNovice

Manhart MH3 650: BMW M3 Touring na steroidih

Manhart se je lotil najbolj zaželenega karavana leta.

Karavanskega BMW M3 so ljubitelji drznih bavarskih avtomobilov čakali dolga leta. Zdelo se je, da se sanje nikoli ne bodo uresničile, a letos smo doživeli veliko presenečenje, ko je prispel prvi serijski M3 Touring na osnovi šeste generacije modela. Kaj hitro so navdušenje opazili tudi različni predelovalci, kot je nemški Manhart in pripravili so novo zver z imenom MH3 650 Touring, ki zmogljivost novinca dviga na višjo raven.

Glavna zvezda Manharta MH3 650 Touring ostaja izvrstni 3-litrski vrstni šestvaljnik s podporo dveh turbopuhal, ki namesto standardnih 510 KM in 650 Nm navora, ustvari 650 KM ter 800 Nm navora. Te številke so dosegli z vgradnjo nove nadzorne enote MHtronik, da bi lahko povečano moč še bolj akustično izrazili, je M3 dobil tudi zadnji dušilec podjetja Remus s štirimi 100-milimetrskimi zaključki Manhart s keramično ali karbonsko prevleko in športnimi cevmi HJS.

Kot se za Manhartovo predelavo spodobi, so M3 Touring obogatili s številnimi kozmetičnimi popravki, ki poudarjajo njegovo pripadnost. MH3 650 je precej bolj našopirjen z znižanim podvozjem zavoljo krajših nastavljivih H&R vzmeti, nova so seveda kovana platišča znamke Yido Performance, ki merijo 20 palcev spredaj in 21 palcev zadaj. Predstavitveni MH3 Touring nosi privlačno modro folijo, pri kateri pridejo še bolj do izraza vsi dodatki iz ogljikovih vlaken, kot so denimo pragovi, obrobe sprednje maske, razna krilca in pokrov motorja. Kupci si lahko svojega super karavana konfigurirajo čisto po svojem okusu, kar velja tudi za notranjost po želji okrašeno z zvezdnatim nebom, sestavljenim iz drobnih LED diod.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button