AvtomobilizemNovice

Manhart MH2 GTR: BMW M2 CS na steroidih

Nemški predelovalec je bavarskega športnika prelevil v pravo pošast.

Lansko leto je v kategoriji športnih avtomobilov zelo izstopal BMW M2 CS, končna evolucija modela M2, ki mu je oddelek M namenil večjo moč od že briljantne izpeljanke Competition. Skupaj s povečanjem moči na 450 KM, je na zajetnih 108.800 evrov zrasla njegova cena.

Očitno CS tretma ni bil dovolj, saj so ga v roke vzeli mojstri pri Manhartu in luč sveta je ugledal MH2 GTR, katerega 3-litrski twin-turbo vrstni motor premore 600 KM ter 830 Nm navora. Za doseg takšnega rezultata so namestili »turbo performance« paket, nov hladilnik polnilnega zraka, karbonski sistem za dovod zraka in izpušni sistem iz nerjavečega jekla. Potrebno je bilo še novo programiranje nadzorne enote motorja in izostritev delovanja sedemstopenjskega dvosklopčnega menjalnika.

Manhart je vzmetenje nadgradil s komponentami znamke H&R in ga obuli v sveža 20-palčna kovana platišča z Michelin Pilot Sport Cup 2 pnevmatikami, z doplačilom ponujajo tudi izboljšan zavorni sistem – na fotografijah gre sicer za primerek s standardnimi M2 CS zavorami.

Manhartov paket zaokrožujejo vizualne izboljšave zunanjosti in kabine. MH2 GTR bo pritegnil pozornost z oblikovanjem v slogu M2 CS racing dirkalnika, stilsko se naslanja tudi na večjega brata MH4 GTR. Opremljen je s kopico aerodinamičnih komponent iz ogljikovih vlaken, vključno z večjim krilcem in blatniki z zračnimi režami. V notranjosti novosti zastopajo par Recaro športnih sedežev, karbonske podrobnosti na volanu in ročici DKG menjalnika ter dodaten zaslonček na mestu levega sredinskega zračnika, ki prikazuje pomembne informacije o delovanju motorja.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button