AvtomobilizemNovice

Manhart CRE 700 poskuša okrepiti privlačnost Mercedesa-AMG C63

Manhartov AMG C63 premore več moči in boljšo zvočno spremljavo.

Pred letom dni je Mercedes-AMG predstavil novo generacijo prepoznavnega modela C63, zdaj z dodatkom imena E Performance, ki pomeni prihod hibridnega pogona in veliko razočaranje za ljubitelje nekdanjih osemvaljno gnanih predhodnikov. Ker je štirivaljni hibridni sklop, kljub večji zmogljivosti, zaradi zvoka marsikoga pustil ravnodušnega, so pri Manhartu poskusili najti rešitev v obliki predelanega CRE 700.

Pod motornim pokrovom še vedno tiči sistem sestavljen iz 2-litrskega prisilno polnjenega štirivaljnika in hibridne polovice, vendar namesto standardnih 680 KM ter 1.020 Nm navora, ustvari kar 725 KM in 1.120 Nm. Takšne številke so dosegli z vgradnjo nove krmilne enote MHtronik, zvočno plat pa so izboljšali z novim izpušnim sistemom s 300-celičnimi katalizatorji, ki zagotavljajo robustnejšo melodijo. Uporabljeni sestavni deli nimajo odobritve TÜV in so namenjeni le za izvoz, čeprav lahko Manhart v prihodnje, glede na povpraševanje, poskrbi za izdelavo komponent skladnih s pravilnikom.

Vizualno ostaja CRE 700 skromen, praktično so držo spremenili le z nižjimi vzmetmi, ki vozilo k tlom približajo za 20 milimetrov. Črni poudarki, vključno s kompletom nalepk Manhart, zatemnjenimi kromiranimi elementi in mat črnimi platišči AMG z rdečim poudarkom, dodatno izboljšajo videz vozila- Svež komplet 20-palčnih platišč je obut v oprijemljive Michelinove pnevmatike. V notranjosti osnovnega vozila F1 Edition ostajajo školjkasti sedeži in rdeči poudarki, saj dodatne krepitve na tem področju niso bile potrebne.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button