AvtomobilizemMiniatureNoviceZanimivosti

Luksuzno nakupovanje z električnim pridihom: Ferrari Testa Rossa J zdaj naprodaj v Harrodsu

The Little Car Company, proizvajalec omejene serije Ferrari Testa Rossa J v 75-odstotnem merilu, je v Harrodsu, eni od vodilnih svetovnih luksuznih veleblagovnic, predstavil svojo popolnoma novo razstavo. Podjetje The Little Car Company je v sodelovanju s Harrodsom ustvarilo posebno razstavo Ferrarija Testa Rossa J, ki kupcem ponuja edinstveno priložnost, da si avtomobil ogledajo od blizu.

Instalacija se nahaja v tehnološki dvorani v petem nadstropju Harrodsa in predstavlja model Testa Rossa J v najboljši luči. Avtomobil je razstavljen na nagnjenem podstavku, ki omogoča dinamičen pogled na elektrificirano klasiko v velikem merilu. Testa Rossa J je razstavljena v posebni zgodovinski barvi Blu Nart in Bianco Cervino, ima značilno Ferrarijevo rdečo barvo Rosso Corsa, dopolnjuje pa jo elegantna notranjost z usnjem Beige Tradizione in šivi v tonu.

Kupci imajo tudi priložnost preizkusiti obsežne možnosti prilagajanja, ki jih prinaša lastništvo Ferrarija Testa Rossa J. Za zaslonom se nahaja potopna vzorčna ploščad, ki kupcem omogoča ogled izbranih vrst usnja in barv ter ponuja vpogled v paleto možnih barvnih shem in kombinacij, ki so na voljo. V sodelovanju s podjetjem Ferrari Classiche bo izdelanih le 299 Ferrarijev Testa Rossa J, vsak primerek pa bo razvit in ročno izdelan na podlagi originalnih risb, ki jih hrani ekipa v Maranellu.

Ferrari Testa Rossa J je rezultat obsežnih raziskav in oblikovanja, zlasti čudovitih barv, ki so krasile model 250 Testa Rossa v vsej njegovi dirkaški zgodovini, in je proslava enega najbolj kultnih dirkalnikov v avtomobilskem športu. Te raziskave so bile vključene v proces personalizacije, ki je povezan z lastništvom modela Testa Rossa J. Na voljo je 14 zgodovinskih barv, 53 barv karoserije in vrsta dirkaških barv.

Testa Rossa J ima tudi drobne dodatke, ki mu dajejo košček sodobnosti: pedala so vzeta iz modela F8 Tributo, na ročno izdelana 12-palčna žična platišča pa so nameščene Pirellijeve pnevmatike. V pilotski kabini so na armaturni plošči ponovno uporabljeni instrumenti, ki s številčnicama za temperaturo baterije in stopnjo napolnjenosti zagotavljajo pomembne informacije o vožnji, medtem ko čudovito oblikovani Manettino, ki ga je navdihnil Ferrari 812 Superfast, vozniku omogoča izbiro med različnimi načini vožnje.

Na voljo so štirje načini vožnje, ki so namenjeni voznikom vseh starosti in sposobnosti:

Način za začetnike: 1 kW / 24 km/h
Komfortni način: 4 kW / 40 km/h
Športni način: 10kW / 80km/h
Dirkaški način: 12kW / 80km/h
Tri baterije, ki so nameščene spredaj, napajajo električni motor in zagotavljajo približno 90 km dosega, odvisno od načina vožnje.

Boštjan Praprotnik
foto: LCC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button