AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Lucid Gravity postavlja nova merila električnih SUV-jev

Drugi model podjetja Lucid Motors je veliki SUV.

Lucid Motors, mlada avtomobilska znamka znana po svojem nagrajenem premijskem električnem vozilu Lucid Air, je na avtomobilskem salonu v mestu angelov predstavila prvi električni SUV. Vrhunski Gravity temelji na inovacijah modela Air in ponuja visoko zmogljivost, prostor za sedem odraslih oseb ter predviden doseg preko meje 700 kilometrov. Začetek proizvodnje konkurenta Tesli Model X je predviden konec leta 2024.

Lucid Gravity namerava s svojo zasnovo na novo opredelil trg električnih SUV-jev z brezhibnim povezovanjem prostora, razkošja, vsestranskosti in zmogljivosti. Lucidov izvršni direktor in tehnični direktor Peter Rawlinson poudarja, da lahko vozilo doseže več kot 700 kilometrov dosega z baterijskim sklopom, ki je kompaktnejši od konkurenčnih, kar kaže na Lucidovo zavezanost učinkovitosti. Inovativni Gravity poudarja ravnovesje med obliko in funkcijo SUV-ja z aerodinamičnim profilom, ki se ponaša s ciljnim količnik zračnega upora naiveč 0,243 Cd. Zunanjost odlikujejo elegantna oblika s prtljažnikom, podolgovato kabino in športnim zadnjim spojlerjem, notranjost pa navdušuje s prilagodljivim tovornim prostorom, udobnimi sedeži in uporabniškim vmesnikom Clearview Cockpit.

Pod površjem novega Gravity se skriva napredna platforma z izjemno kompaktno pogonsko tehnologijo in 900-voltno električno arhitekturo, ki posledično nudi bliskovito polnjenje – 15 minut za 320 kilometrov dosega. Zavoljo zmogljivih elektromotorjev lahko do stotice pospeši v manj kot 3,5 sekunde, hkrati navdušuje z nosilnostjo preko 1.500 kg in vlečno zmogljivostjo kar 6.000 kg. Kupci bodo lahko po želji izbrali tudi palet zračnega vzmetenja Zero Gravity, ki omogoča prilagajanje različnim terenom.

Lucidov prvi SUV ponuja razkošno izkušnjo, ki daje prednost dobremu počutju s funkcijami, kot sta Lucid Sanctuary in Lucid Spaces. Sanctuary zagotavlja doživetja, ki vnašajo umirjenost na poti, medtem ko Spaces kabino spremeni v lagodno oazo in ponuja potopitvena okolja, kot sta jezero Tahoe ali drevo Joshua Tree. Gravity bo po pričakovanjih konkurenčen v kategoriji velikih premijskih SUV-jev s pričakovano začetno ceno pod 80 tisoč dolarji (73 tisoč evri).

Žiga Kolman
foto: Lucid Motors

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button