AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Lotus razkriva električno Emeyo

VIDEO: Spoznajte štirivratnega GT-ja!

Pri britanski športni znamki Lotus so v Velikem jabolku razkrili prve podrobnosti svojega novega e-aduta po imenu Emeya. Štirivratni limuzinski GT z dvema e-motorjema bo tvoril vrh ponudbe v Lotusovi električni paleti. Emeya bo s seboj pripeljala najsodobnejšo tehnologijo, močno zaznamovano z bogato zgodovino znamke.

 

Limuzinski videz oblikujejo kratki previsi in dolga medosna razdalja, ki v nedrjih skriva kar 102 kWh zajetno baterijo. Skladno z doktrino britanske športne znamke je avtomobil z nizkim težiščem izrazito aerodinamično oblikovan ter oplemeniten z dodatki kot so aktivne lopute za dovod hladilnega zraka ter aktivni usmerjevalnik zraka in difuzor na zadku.

Zmogljivostne vrednosti pogona uradno še niso podane (neuradno krožita cifri 918 KM in 985 Nm), medtem ko so Britanci razkrili, da Emeya do kilometrske stotice pospeši v manj kot 2,8 sekunde in da bo dvojec elektromotorjev poskrbel za končno hitrost višjo od 250 km/h. Gre torej za enega najhitrejših GT-jev v električnem segmentu, ki odkrito meče rokavico zgolj najboljšim konkurentom. Polnjenje baterije bo možno z močjo vse do 350 kW, kar naj bi v petih minutah nalilo dovolj energije za nadaljnjih 150 kilometrov.

Vozilo je grajeno v trajnostnem smislu z ponovno uporabo blaga iz tekstilne industrije, aluminija, Nappa usnja in nekaterih ostalih plastičnih materialov. Več informacij sledi v nekaj tednih, medtem ko naj bi proizvodni stroji zahrumeli šele po vstopu v 2024.

Blaž Likovič
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button