AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Lotus postavlja svoje omrežje hitrih polnilnic

Teslino omrežje Supercharger polnilnic navdihuje konkurenco.

Lotus je predstavil celovit nabor rešitev za polnjenje električnih vozil, s katerimi želijo razbliniti strah pred polnjenjem in spodbuditi električno mobilnost. Ponudba vključuje izjemno hitro 450 kW tekočinsko hlajeno polnilnico na enosmerni tok, ki lahko v približno 5 minutah poveča doseg za 88 kilometra zmogljivim vozilom, kot je Lotus Eletre R.

Tekočinsko hlajena napajalna omara z rekordno močjo na trgu, je namenjena lokacijam z velikim povpraševanjem po energiji, denimo avtocestna počivališča. Poleg tega tekočinsko hlajena polnilna enota, ki se uporablja skupaj s polnilno omaro, omogoča hkratno polnjenje štirih vozil z največjim izhodnim tokom 600 A. Lotus v svojih komercialnih polnilnih rešitvah poudarja uporabo tekočinsko hlajenih tehnologij, s čimer se povečata hitrost in učinkovitost polnjenja električnih vozil. Tovrstne rešitve za hitro polnjenje so že uvedli na Kitajskem, v drugem četrtletju prihodnjega leta pa načrtujejo širitev po stari celini in Bližnjem vzhodu.

Za naprednimi rešitvami je znamkina obsežna šestletna naložba v tehnologijo in infrastrukturo za pospešitev elektrifikacije s ciljem, da lastništvo električnih vozil postane dostopnejše. Zavezanost podjetja strategiji Vision80, ki se bo do leta 2028 preoblikovala v popolnoma električno tehnološko znamko, vključuje razvoj lastne ponudbe rešitev za polnjenje električnih vozil, podobno kot se tega loteva Mercedes-Benz in kar so že dosegli pri Tesli.

Lotusov električni hiper-SUV Eletre, predstavljen leta 2022, je požel veliko zanimanja, prav tako število naročil športnika Emira že presega 19 tisoč enot. Lotus namerava še naprej širiti svojo ponudbo električnih vozil premijskega razreda z nedavno predstavljenim modelom Emeya in se osredotočiti na povečanje obsega na rastočem trgu električnih vozil. Rešitve podjetja za polnjenje električnih vozil so zasnovane z mislijo na prihodnost in strankam omogočajo nadgradnjo moči na 450 kW, ko bo polnilna infrastruktura skladno razvita.

Žiga Kolman
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button