AvtomobilizemNovice

Lotus Emira se podaja v dirkaške vode

Kmalu bo na dirkaških stezah dirjala GT4 različica nove Emire.

Odlična novica za vse pristne bencinske navdušence in seveda ljubitelje britanske znamke Lotus. Njihov zadnji pristen avtomobil z motorjem na notranje izgorevanje v obliki GT4 dirkalnika podaja na dirkališča po svetu. Emira trenutno prestaja razvoj s v sodelovanju s podjetjem RML Group, mojstri odgovornimi za izdelavo norega Nissana Juke R in novega prerojenega Ferrarija 250 GT SWB, napovedanega za leto 2022.

V središču dirkalne Emire ostaja enak Toyotin 3,5-litrski V6 kot v serijskem modelu, ki se zvrti vse do 7.200 vrtljajev in proizvede okoli 400 konjskih moči. Ročni pretikač je nadomestil bliskovit XTrac šeststopenjski sekvenčni menjalnik, vzmetenje so pridobili pri Bilsteinu, zavore pir Alconu in pnevmatike pri Pirelliju. Kot vedno je vse izdelano po najvišjih standardih organizacije FIA.

Lotus pravi, da Emira GT4 označuje začetek nove navdušujoče dobe v GT serijah in da je vrnitev Lotusa v svet motošporta glavni steber preobrazbe podjetja. Vse skupaj se sklada z letošnjo napovedjo vstopa v Extreme E prvenstvo skupaj z ekipo Jensona Buttona.

Emira GT4 tako rekoč prevzema baklo Evore GT4, s katero so slavili številne zmage na mnogih stezah sveta. Uradna predstavitev in razkritje novega dirkalnika je pričakovana proti koncu letošnjega leta, saj želijo prve primerke pripraviti že za sezono 2022, z 2023 pa bodo proizvodnjo glede na povpraševanje povečali.

Žiga Kolman
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button