AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Londonski VIP taksi z zavidljivo opremo na krovu

Potovanje v slogu petičnega Rolls Roycea.

Brez skrbi, noben lastnik vozila z oznako britanske razkošne znamke Rolls Royce se ni odločil svojega štirikolesnika uporabiti za taksi prevoze. Govora je o legendarnem londonskem taksiju, ki je po drugi strani vse prej kot razkošen voz. Vendar obstaja izjema, ki potrjuje pravilo – t.i . taksi za VIP razred.

Omenjeni primerek, ki deluje pod okriljem podjetja Sutton VIP Class Taxi, sprejme od dva do šest finančnih magnatov. Nudi 20-palčni medijski zaslon za spremljanje dogajanja na borzah, WiFi usmerjevalnik in vznemirljiv zvočni sistem. Da ima korenine na Otoku priča uporaba lesa za domač topline poln občutek in posebni predalnik za odlaganje dežnikov. Oblazinjenje je krem rjave barve, medtem ko posebno vzdušje pričara ambientalna razsvetljava in kopica prikladnih rešitev za domišljave potnike.

Zasluge za oblikovanje in opremljenost gredo podjetju Clive Sutton, specialistu za predelavo športnih in terenskih vozil, ki se je izkazalo tudi pri okoljevarstvu. Omenjeni VIP avtomobil je gnan preko električnega pogona, ki pa je identičen tistemu v klasičnem taksiju z avtonomijo do približno 100 kilometrov.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button