AvtomobilizemNovice

Londonski Horse z novo generacijo podaljševalcev dosega

Na novoustanovljeni holding z novimi produkti.

Horse Powertrain Limited je skupni holding, namenjen proizvodnji pogonskih sklopov, klasičnih z motorji na notranjo izgorevanje kot tudi hibridnih. Ustanovljen je bil pred dnevi, zgodovina sodelovanja Renaulta in korporacije Geely pa šteje dve leti. Horse je v enakovredni lasti Renaulta in Geelyja, pri čemer ima sedež v Londonu.

Mednarodno podjetje je predstavilo svojo naslednjo generacijo pogonskih sklopov Range Extender (ang. Podaljšan doseg), ki ponujajo povsem električni doseg do 200 km in dodatnih 600 km s klasičnim agregatom. Pogon deluje podobno hibridno kot smo že preverili pri Nissanu, torej klasični motor z notranjim izgorevanjem poganja le generator, ta pa dovaja električno energijo za baterijo, ki nato napaja električni pogon. Vseeno pa je baterijo možno polniti tudi na javnih polnilnicah oziroma na domači hišni vtičnici, zato lahko zapišemo, da je to priključni hibridni sklop.

Dodatna prednost je tudi relativno majhna baterija in posledično nižja končna masa vozila ter nenazadnje tudi odvisnost proizvajalcev od baterijskih surovin. Moč generatorja za napajanje baterije znaša 50 kW pri pogonih osebnih vozil in 80 kW v primeru lahkih gospodarskih vozil, kaj več tehnikalij pa Horse v svoji novici ni izdal.

Blaž Likovič
foto: Horse

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button