AvtomobilizemNovicePočitniška vozilaProsti čas

Ljubitelji kampinga pozor! Prihaja novi Volkswagen California

Prihodnje leto prihaja nova generacija znamenite Californie.

Leta 1988 je bil na sejmu Caravan Salon predstavljen kultni Volkswagnov avtodom California, s čimer se je začela 35-letna tradicija, ki je obrodila več kot 260 tisoč vozil. Zdaj Volkswagnov oddelek gospodarskih vozil na istem dogodku predstavlja pogled v prihodnost s konceptnim modelom California, v katerem so združene inovacije, ki ohranjajo duh modela in hkrati vključujejo sodobne dosežke.

Novo generacijo Californie bodo prihodnje leto začeli izdelovati v Hannovru, kot obljubljajo bo združila praktičnost in pripravljenost na pustolovščine. Cilj koncepta California T7 je ohraniti bistvo svobode na kolesih, ki ga predstavljajo modeli California Beach, Coast in Ocean. Naslednja generacija Californie bo nastala na osnovi Multivana s podaljšanim medosjem in se odlikuje po dvojni funkcionalnosti vsestranskega vsakdanjega kombija ter hitri preobrazbi v popolnoma opremljen avtodom. Ker temelji na osnovi novega Multivana, se bo na krovu znašla priključno-hibridna tehnologija, s čimer poudarja svojo zavezanost okolju prijaznejši in bolj trajnostni prihodnosti.

Prihajajoči model California bo prav tako pametno vozilo, z interaktivno aplikacijo »Cali on Tour«, s katero bo postala ena najnaprednejših ponudb v svojem segmentu. Aplikacija dopolnjuje doživetje avtodoma z naprednimi funkcijami in povezljivostjo.
Čeprav je California nedvomno utelešenje edinstvenega življenjskega sloga, je tudi dokaz nenehnega razvoja. Zgodovina modela California se je začela leta 1988, ko je bil predstavljen poseben model avtodoma, na temeljih modela T3 Transporter. Njegova premiera na sejmu Caravan Salon je pomenila začetek izjemne poti. Ob prehodu iz generacije v generacijo je California ohranila svojo značilno lastnost – dvižno streho, ki je omogočala šotorsko izkušnjo. Ta tradicija se bo nadaljevala tudi z naslednjo Californio T7.

T3 je sledila generacija T4 California, predstavljena leta 1990, ki je s prenovljeno zasnovo in pogonom na sprednji kolesi predstavljala osvežujoč odmik od svojih predhodnikov. Prostorna notranjost in inovativna zasnova sta postavila nove standarde za avtodome. Naslednji generaciji, kot sta T5 in T6, sta še naprej izpopolnjevali edinstveno kombinacijo udobja in funkcionalnosti Californiale ter vključevali funkcije, kot so letvena vzmetnica v dvižni strehi in vgrajeni kamping stoli. Z razvojem je California dosegla izjemne prodajne mejnike. Vsaka generacija je uvedla nove funkcije in tehnologije, ki so se ustrezale ljubiteljem kampiranja. V letošnjem letu je Volkswagen ponovno pripravljen nastopiti na sejmu Caravan Salon, kjer bodo predstavili prvo Californio s priključno-hibridnim pogonom in vsemi ključnimi lastnostmi predhodnikov.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

4 komentarjev

  1. Verjetno najbolj kulten Avtodom! Marsikdo ne ve, ampak cene rabljenih s po 300k km, pa 20 ali vec let, se vedno pridejo krepko cez 20.000 evrov. Precej noro!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button