AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Ljubitelji F1 dirkalnikov si lahko kupite svojega od samega Nigel Mansella

Na voljo bosta kar dva bolida, oba v lastništvu nekdanjega asa karavane F1.

Ste kdaj sanjarili o lastnem dirkalniku iz karavane F1? Kaj šele o določenem, ki tvori zgodovino tega tekmovanja … Pri dražbeni hiši RM Sotheby’s vam nudijo prav te sanje. Na voljo bosta namreč dva dirkalnika, ki ju je vozil nekdanji prvak Nigel Mansell.

Govora je o Ferrariju 640 iz leta 1989 s katerim je Mansell osvojil brazilski in madžarski Grand Prix ter Williamsu FW14 iz sezone 1991, ko je Mansell po zmagi na britanskem Grand Prixu do boksa zapeljal največjega rivala Ayrtona Senno. Obe vozili imata tako precej zanimivega dirkača in tudi veliko zgodovinskih trenutkov.

Ferrari 640 ima vgrajen atmosferski 3,5-litrski V12 in je bil hkrati prvi Ferrarijev F1 dirkalnik s delno-samodejnim menjalnikom. Žal je bil tudi prvi dirkalnik, ki je globalno predstavitev doživel brez legendarnega Enza Ferrarija. Predviden izkupiček na dražbi? Med dvema in pol ter petimi milijoni evrov.

V kolikor se vam zdi to preveč, je tu nekoliko nižje ocenjeni, že omenjeni, Williamsov bolid, za katerega pričakujejo vrednost med 1,5 in tremi milijoni evrov. Ste že vplačali kateri evropski loto listek? Dražba se bo namreč odvila v soboto 14. maja.

Blaž Likovič
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button